Rijlessen en -examens in België opgeschort wegens coronavirus

By 17 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Rijlessen volgen en theorie- of praktijkexamen doen zit er in België voorlopig niet meer in. Alle lessen en examens zijn vanaf maandag 16 maart opgeschort tot in ieder geval 3 april. Wie zijn ingeplande examen misloopt, krijgt uitstel. 

De Vlaamse Regering heeft besloten rijopleidingen, alle examens, het terugkommoment en de nascholing stil te liggen vanwege de risico’s op overdracht van het coronavirus. De opschorting duurt totdat de Vlaamse regering een nieuwe beslissing neemt, daarbij wordt rekening gehouden met de besluiten van de Nationale Veiligheidsraad.

Steunmaatregelen

De Vlaamse regering trekt 100 miljoen euro uit voor crisiswaarborgen. Op die manier kunnen ondernemingen en zelfstandigen in deze crisisperiode ook voor bestaande schulden een overbruggingskrediet laten waarborgen door de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV).

Of de rijscholen ook aanspraak maken op steunmaatregelen is nog onduidelijk. Cindy Verdonckt, secretaris van Federdrive, verwacht meer duidelijkheid in de loop van komende week. “Er is gesproken over een tegemoetkoming vanwege de verplichting om nu te sluiten. Wat dat inhoudt weten we nu nog niet.” Federdrive is de federatie van en voor erkende rijscholen en opleiding/rijvaardigheidscentra.

Veranderingen in Vlaamse rijopleiding

Sinds 13 maart is het rijexamen en de -opleiding in het Vlaams Gewest overigens veranderd. Wie af wil rijden moest voorheen minimaal een stageperiode van negen maanden hebben doorlopen, dat is teruggebracht naar drie. Die stageperiode houdt in dat je met een voorlopig rijbewijs de weg op mag, en dat voorlopige rijbewijs kan je halen nadat je ten minste twintig uur rijles bij een erkende rijschool hebt gevolgd. Je kunt in België ook kiezen voor een rijlessen met een begeleider. Voorheen moest die persoon een ‘vormingsmoment’, ofwel een cursus hebben gevolgd bij een erkende rijschool. Dat vormingsmoment is sinds eind vorige week niet meer verplicht.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Sun, 15 Mar 2020 15:03:40 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply