Rijschool adviseert boerenprotest: voorkom boete door achter elkaar te blijven

By 28 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Boeren die woensdag uit protest langzaam rijden op de snelweg doen er goed aan achter elkaar te blijven rijden. Dit zegt de Zwolse rijschoolhoudster Pauline Goedhart. Dan zou de politie alleen de voorste langzaamrijdende automobilist kunnen bekeuren. De boeren waren deze week op weg met de auto, ze mochten niet met de trekker de snelweg op. Goedhart zegt dit in reactie op de bekeuringen die de politie bij Zwolle uitdeelde voor gevaarlijk rijgedrag.
“Op de snelweg geldt geen minimumsnelheid, maar dien je je aan te passen aan de snelheid van de overige weggebruikers”, zegt de Zwolse rijinstructrice. “Boeren zouden gezamenlijk kunnen rijden en de boete van de voorste rijder met elkaar kunnen delen en aan de politie uitleggen dat ze zich als achteropkomend verkeer aanpassen aan het overige verkeer.”

Onderweg op de A28 zag ze tijdens een rijles de boeren rijden in met vlaggen versierde auto’s. “Ze mochten niet met de tractor en waren zo toch zichtbaar voor iedereen.” Tractoren mogen officieel de snelweg niet op, legt de rijschoolhoudster uit. “Je moet 60 kilometer uur kunnen rijden om de snelweg op te mogen, daarom mogen ook brommers of brommobielen niet de snelweg op.”

Ongestraft

De snelheid op de snelweg is een belangrijk onderwerp tijdens rijlessen, zegt Goedhart. “Leerlingen dienen te weten dat je niet ongestraft de snelweg op kan. Er wordt hard gereden en het is er gevaarlijk.”

Enkele demonstrerende boeren die woensdag langzaam over de A28 bij Zwolle reden, zijn bekeurd. Volgens de politie brachten ze de verkeersveiligheid in gevaar. Officieel geldt geen minimumsnelheid op de snelweg, maar als automobilisten anderen in gevaar brengen, riskeren ze wel een boete. De hoogte van de boetes wordt later bepaald in overleg met de officier van justitie, zegt een woordvoerster van het OM. “Dat ligt aan de omstandigheden.”

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 22 Jul 2020 11:29:18 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply