Rijschoolhouder start inzamelingsactie voor Feetless Biking System

By 11 juni 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Rijschoolhouder Anton Vos is samen met Karel Hanse een crowdfundingsactie begonnen om in hoger beroep te kunnen gaan tegen een uitspraak van de Rechtbank Overijssel. Die oordeelde onlangs dat het Feetless Biking System, waarmee de eenbenige Hanse toch kan motorrijden, terecht was afgekeurd door het CBR. Ze hopen met deze actie 3.000 euro op te halen. 

Motorrijder Hanse mist een linkerbeen als gevolg van een amputatie. Hij wil graag rijden op een gewone motorfiets in plaats van een tweespan of driewieler. Het in Duitsland ontwikkelde Feetless Biking System (FBS) biedt hem deze mogelijkheid. Bij dit systeem klappen zijwielen uit zodra de motorfiets stil komt te staan.

Geen rijtest

Het systeem schiet volgens het CBR onder meer tekort in situaties waarin de zijwielen worden in- en uitgeklapt. Daarnaast geeft het FBS onvoldoende steun bij ongelijkheden in het wegdek. Bijvoorbeeld als een van de wielen in een gat in de weg komt, of bij het stoppen langs een stoeprand. Het CBR heeft volgens de Rechtbank Overijssel terecht besloten geen rijtest aan te bieden met het FBS.

Rijschoolhouder Anton Vos helpt Hanse met dit proces. Om een hoger beroep te bekostigen, is een doneeractie opgezet. Streefbedrag is 3.000 euro, momenteel staat de teller op 695 euro.

Lees ook: Opnieuw tegenslag bij invoering Feetless Biking System

Bron: Verkeerspro
Auteur: Nadine Kieboom
Publicatie datum: Mon, 03 Jun 2019 10:38:40 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply