Rijschoolhouder ziet schenkkring als vangnet bij arbeidsongeschiktheid

By 6 oktober 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De zzp’er ziet de schenkkring steeds meer als een betrouwbaar alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Een verzekering wordt ervaren als onbetrouwbaar en kostbaar. Het blijkt uit onderzoek naar de beweegredenen naar de keuzes van zelfstandigen rondom arbeidsongeschiktheid. 
Uit dit onderzoek, uitgevoerd door KPMG en Blauw Research in opdracht van Tulpenfonds, blijkt dat 44 procent van de respondenten een schenkkring zeer betrouwbaar vindt. 58 procent overweegt zo’n kring als alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Maudie Derks, CEO van Acture Groep en oprichter van het Tulpenfonds zegt in een reactie dat de schenkkring in opmars is. “Naast het Tulpenfonds worden CommonEasy en SharePeople alle drie gezien als interessante opties bij ‘werkuitval’. De respondenten waarderen de transparante en de ‘menselijke’ kant. Het solidariteitsgevoel vindt men een prettig idee.” Bij een schenkkring legt een groep zelfstandigen uit verschillende ambachten maandelijks een bedrag in. Als iemand uitvalt wordt het bedrag door de andere zzp’ers geschonken aan degene die tijdelijk niet kan werken.

Vangnet

Derks vervolgt. “De terughoudendheid ten opzichte van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet nieuw. Hier heeft de sector nog een hoop werk te verrichten. Zij die geen AOV afsluiten doen dat in 45 procent van de gevallen omdat de baten niet opwegen tegen de kosten. Voor bijna vier op de tien is een AOV simpelweg niet te betalen en 29 procent kan de premie wel betalen, maar vindt het gewoon te duur. Juist daarom moeten wij als sector proberen om naast de schenkkring de verzekering aantrekkelijker te maken. Dit omdat een verzekering weer andere voordelen heeft, zoals langere en hogere doorbetaling van het loon, ten opzichte van de schenkkring. Vandaar dat wij van mening zijn dat je deze verzekering zo laagdrempelig mogelijk moeten maken.”

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 05 Oct 2020 11:07:04 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply