Rijschoolsector niet van plan zich te verenigen

By 4 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De rijschoolbranche is grotendeels ongeorganiseerd en dat blijft voorlopig ook nog wel zo. Twee derde van de sector is niet van plan zich aan te sluiten bij een branchevereniging. Dat blijkt uit een poll van Vakblad RijschoolPro.
‘Word lid, want alleen dan kan je meepraten over de toekomst van de rijschoolsector’. Met een boodschap van deze strekking kwamen de brancheverenigingen afgelopen week. Dat deden zij naar aanleiding van het Startdocument dat nu in politiek Den Haag ligt. De stelling van vorige week luidde daarom: ik sluit mij aan bij een branchevereniging.

De rijschoolbranche heeft een lage organisatiegraad. Er zijn weliswaar een viertal brancheverenigingen, maar verreweg de meeste rijscholen zijn in alle opzichten zelfstandig. Dik 200 mensen reageerden op de poll van RijschoolPro. Twee derde is niet voornemens zich aan te verenigen. 12 procent zegt naar aanleiding van de actualiteit wel van plan te zijn lid te worden. Ongeveer een kwart van de branche is aangesloten bij een van de vier verenigingen die de sector rijk is: Bovag, FAM, LBKR en VRB. Dat percentage wordt weerspiegeld in de poll, waarin 25 procent aangeeft momenteel al lid te zijn.

Reacties

Boudewijn Pijnappel maakt gebruik van het commentaarveld op de website van RijschoolPro om zich uit te spreken voor een lidmaatschap. “Ik adviseer iedereen om wél lid te worden! Zij hebben allen een soort van eigen programma en doelgroepen binnen de branche. Hoe groter de achterban, hoe meer de bestuurders kunnen bereiken bij het CBR, IBKI en het ministerie. En in dat is in ons voordeel. Kijk terug naar de coronacrisis. Het is een laffe houding om geen geld uit te willen geven voor een lidmaatschap, maar wel zeuren en willen meeprofiteren van de behaalde resultaten van deze zelfde belangenverenigingen. Ik zeg dus doen!”

Pijnappel doelt op het opstellen van het coronaprotocol door de brancheverenigingen. Zonder dat protocol zou de herstart van de branche op 11 mei langer op zich hebben laten wachten.

De tegenstanders, die op de website anoniem reageren, wijzen onder meer op de kosten en op veranderingen die teweeg zijn gebracht waar zij zich niet in kunnen vinden zoals de VOG-plicht die nu in de WRM is opgenomen. Joris van Hintum vat het als voorstander op facebook als volgt samen: ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’

Ik sluit mij aan bij een branchevereniging.

  • Ja (12.8%)
  • Nee (60.8%)
  • Ik ben al lid (26.4%)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 31 Jul 2020 07:37:47 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply