Run op nascholing voor behoud van Code 95

By 20 juli 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

In het tweede kwartaal van 2019 zijn er in totaal 45.269 dagen aan nascholing gevolgd door chauffeurs die Code 95 op het rijbewijs willen behouden. De aantallen liggen aanzienlijk hoger dan het aantal gevolgde dagen in voorgaande jaren. Dat komt onder meer omdat de richtlijn Vakbekwaamheid nu vijf jaar geleden is ingevoerd en chauffeurs iedere vijf jaar een minimum aantal uren les moet hebben gevolgd. 

Van de 45.269 gevolgde nascholingsdagen zijn er 9.304 ingevuld met praktijk en 36.965 met theorie. In 2018 werden iets meer dan 10.000 minder dagen aan nascholing gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van het CBR. In andere jaren lag het aantal uren eveneens opmerkelijk lager. De meest gevolgde theoriecursus tussen 1 april en 30 juni is EHBO. Rijoptimalisatie staat bovenaan de ranglijst van praktijktrainingen. 

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs voor het beroepsmatig besturen van een voertuig. De richtlijn Vakbekwaamheid waar de code bijhoort is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van minimaal 35 uur nascholing in vijf jaar tijd. De richtlijn is vijf jaar geleden ingevoerd, wat betekent dat de chauffeurs die toen als eerste bekwaam werden bevonden nu aan het einde van een vijfjarige cyclus komen. Volgens het CBR zijn er ook meer nascholingen gevolgd door een toename aan nieuwe chauffeurs die de code willen behalen.

Hieronder de top 5 van meest gevolgde theoriecursussen en praktijkdagen in het tweede kwartaal van 2019. 

Theorie

  1. EHBO 
  2. Chauffeursdag 
  3. Actualisering kennis vakbekwaamheid chauffeur 
  4. Heftruck 
  5. Digitale tachograaf en boordcomputers

Praktijk

  1. Rijoptimalisatie 
  2. Het Nieuwe Rijden (HNR) 
  3. Chauffeur LZV 
  4. Veilig werken met de vrachtauto 
  5. Manoeuvreren

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 16 Jul 2019 11:32:12 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply