Toename overtredingen door verlaging maximumsnelheid blijft uit

By 29 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De aanpassing van de maximumsnelheid van 130 naar 100 kilometer per uur heeft niet geleid tot fors meer snelheidsoverschrijdingen. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen is er geen groot verschil tussen het aantal Wahv-/strafbeschikkingen dat tussen maart en augustus van dit jaar is uitgeschreven ten opzichte van vorig jaar. Dit schrijft ze in reactie op vragen van Tweede Kamerlid Eva van Esch van de Partij van de Dieren.
In haar antwoorden plaatst de minister wel zelf de kanttekening dat er in deze afgelopen maanden veel minder verkeer de weg op ging door de coronacrisis. “Hierdoor kan niet met zekerheid worden gesteld in welke mate de maximumsnelheid op de snelweg wordt nageleefd en/of er sprake is van een verandering in de mate van naleving ten opzichte van dezelfde periode in 2019, voorafgaand aan de stikstofmaatregel”, schrijft de minister.

Overtredingspercentage

Het gemiddelde overtredingspercentage dat is gemeten uit radarcontroles lag op 5,6 procent en dat komt grotendeels overeen met het percentage van vorig jaar. Dit zegt alleen iets over de locaties waar die controles hebben plaatsgevonden. SWOV kijkt jaarlijks naar de verkeersveiligheid en ook naar overtredingen en snelheidsgedrag. Die monitor wordt eind dit jaar verwacht.

Vooraf ontstond onrust over het besluit om de snelheid te verlagen omdat de politie aangaf geen middelen te hebben om extra te controleren op mogelijke overschrijdingen. Maar het ministerie stelt dat er geen aanleiding was om te vermoeden dat automobilisten de nieuwe maximumsnelheid dusdanig vaker zouden overschreden dan de oude.

Daarom werd ervoor gekozen om de bebording aan te passen en er werd gewerkt aan informatievoorziening aan bijvoorbeeld fabrikanten van navigatiesystemen. Voor de handhaving werden bestaande trajectcontroles aangepast naar de nieuwe maximumsnelheid. En de eerste cijfers wijzen er nu in ieder geval op dat het aantal overtredingen door de maatregel niet toeneemt, is de voorlopige conclusie van de minister.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Inge Jacobs
Publicatie datum: Thu, 24 Sep 2020 08:23:37 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply