TU/Eindhoven zoekt naar oplossingen voor veilig autorijden in coronatijd

By 20 juni 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Zijn de huidige maatregelen en adviezen voldoende om een veilige werkomgeving te garanderen voor rijinstructeurs en hun leerlingen? TU/Eindhoven roept op om deze vraag te onderzoeken. De oproep wordt gedaan op initiatief van branchevereniging LBKR.
TU/Eindhoven heeft een platform opgezet om vraagstukken rondom corona en onderzoekers bij elkaar te brengen. Het platform heet TU/e against COVID-19. Brigitte Halberstadt diende namens de LBKR de vraag in of een veilige werkomgeving voor rijinstructeurs en leerlingen in de lesauto is gegarandeerd met de huidige maatregelen en adviezen. Dit is niet alleen een probleem in het kader van rijscholen, maar ook algemener op alle gebieden van personenvervoer, zoals taxi’s en bussen.

De maatregelen omvatten triage voorafgaand aan de rijles, luchten, schoonmaken en als gewenst het gebruik van mondkapjes.

Uitdaging

De uitdaging aldus de TU/e is om een ​​prettige (en kosteneffectieve) werkomgeving te creëren voor rijschoolinstructeurs en andere professionele chauffeurs, waarbij de veiligheid van zowel chauffeur als passagier (s) wordt gewaarborgd.

​Deze uitdaging omvat (maar is niet beperkt tot):

  • Ontwerp van veilige manieren om airconditioning in voertuigen te gebruiken
  • Gebruik van andere fysieke aanpassingen aan de auto om veilig transport mogelijk te maken
  • Bedenk een pakket van kostenbesparende maatregelen om mensen veilig in auto’s te vervoeren

Wie wil helpen kan contact opnemen met de TU/e innovation space.

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 15 Jun 2020 10:40:18 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply