Tweede Kamer wil nader onderzoek naar effecten WLTP-emissietest

By 19 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Menno Snel het effect van de nieuwe WLTP-emissietest op de aanschafbelasting voor personenauto’s (BPM) onafhankelijk laat toetsen. Hiervoor is op initiatief van de VVD en het CDA een motie aangenomen. RAI Vereniging en BOVAG laten in een eerste reactie weten blij te zijn met deze stap van de Kamer. Volgens beide brancheorganisaties toont onderzoek van KPMG aan dat er wel degelijk sprake is van een BPM-stijging.

Uit het onderzoek van KPMG, dat in opdracht van RAI Vereniging en BOVAG werd uitgevoerd, blijkt dat de autokoper vanaf volgend jaar structureel 200 miljoen euro te veel aan BPM betaalt, omdat de nieuwe CO2-test niet budgetneutraal wordt ingevoerd. Daarbij worden kleinere auto’s relatief het hardst geraakt. Bovendien vloeit er in de huidige overgangsperiode tot medio 2020 ruim 600 miljoen euro aan BPM te veel naar de schatkist.

De staatssecretaris beweert echter dat de overgang naar de nieuwe test niet tot een hogere BPM heeft geleid en wijt de toegenomen inkomsten aan de gestegen verkoop van grotere en zwaardere auto’s, zoals SUV’s. Hij baseert zich op een eerder onderzoek van TNO.

Tijdens het debat bleek dat diverse fracties mede door de uitkomsten van het KPMG-rapport de uitleg en conclusies van de staatssecretaris in twijfel trekken. Om meer duidelijkheid te verschaffen over de uiteenlopende conclusies van TNO en KPMG, eist de Kamer nu dat Snel onafhankelijk laat toetsen of er sprake is van een BPM-stijging.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Frank van de Ven
Publicatie datum: Fri, 15 Nov 2019 13:52:51 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply