Tweede leerling in de lesauto toch nog toegestaan

By 10 november 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Rijlessen mogen vooralsnog gewoon plaatsvinden. De aangescherpte coronamaatregelen hebben vrijwel geen gevolgen voor de rijschoolsector. Het is toegestaan om met een tweede leerling in de auto te rijden, het zogeheten taxirijden. Het CBR komt wel met een aanscherping: het dragen van een faceshield tijdens de rijles is niet toegestaan. 
In de persconferentie van dinsdag 3 november over de coronamaatregelen zijn de contactberoepen en specifiek rijlessen niet expliciet genoemd. Op de website van Rijksoverheid staat aanvullende informatie. Eerder vandaag was daar te lezen dat het niet is toegestaan om met twee leerlingen te rijden. Inmiddels is de informatie aangepast: taxirijden mag nog steeds.

Het dragen van mondkapjes tijdens de rijles op laste van uitsluiting van het praktijkexamen staat eveneens genoemd op de pagina van de Rijksoverheid.

Faceshields

Sinds de invoering van de regel om mondkapjes te dragen tijdens de praktijklessen, krijgt het CBR vragen of tijdens de rijlessen de mondkapjes vervangen mogen worden door zogeheten faceshields. Deze doorzichtige kunststof gezichtsschermen kon je afgelopen maanden in verschillende uitvoeringen tegenkomen in de horeca en in de retail. Maar ze zijn niet toegestaan (voor) tijdens de praktijklessen, laat het CBR weten. Het rijvaardigheidsbureau beroept zich op een TNO-onderzoek van eerder dit jaar. Daaruit bleek dat faceshields minder bescherming bieden. En bovendien kunnen ze gevaarlijk zijn bij een aanrijding.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 04 Nov 2020 14:40:34 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply