Uitstel voor schrappen van automaatcode 78 in Duitsland

By 3 november 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het schrappen van de automaatcode op het rijbewijs wordt in Duitsland met drie maanden uitgesteld. Vanaf 1 april 2021 kunnen Duitse kandidaten het praktijkexamen afleggen in een automaat voor een rijbewijs zonder beperkingen. Wel moeten zij bij de rijschool een module schakelen hebben gevolgd. Het schrappen is uitgesteld om de testcentra en autoriteiten meer tijd te geven zich voor te bereiden.
De introductie van een rijbewijs zonder de beperkende Code 78 in Duitsland is uitgesteld tot 1 april 2021. “De uitvoering van de verordening betreffende de opleiding en het testen van motorvoertuigen met automatische transmissies vereist dat de rijbewijsautoriteiten, hun procesaanbieders en de technische testcentra tijd besteden aan het voorbereiden van de nieuwe procedures en het programmeren van de nodige wijzigingen”, aldus de aanbeveling aan de Bundesrat.

Toen werd aangekondigd dat de code zou komen te vervallen, werd er gesproken over zomer 2020. Dat is al uitgesteld naar winter 2020. Nu wordt het dus april volgend jaar.

Voorwaarden

Voor een Duits rijbewijs zonder beperking moet de kandidaat wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ook blijven uitgegeven rijbewijzen wel de beperkende code houden.

  • De rijbewijskandidaat volgt tijdens zijn opleiding bij de rijschool tenminste tien lessen van 45 minuten in een handgeschakeld voertuig. Die training moet volstaan om de vaardigheden en capaciteiten te hebben om handgeschakeld te rijden.
  • De bijscholing om handgeschakeld te rijden wordt afgesloten met een examen van ten minste vijftien minuten. Dit examen wordt bij de rijschool afgelegd. De kandidaat moet aantonen dat hij de hellingproef beheerst, goed kan schakelen, voorrangssituaties herkent en klimaatvriendelijk kan rijden.
  • De rijinstructeur bevestigt de deelname aan de bijscholing en het afleggen van de test aan de Duitse variant van het CBR.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 28 Oct 2020 09:05:22 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply