Veiligheidsprotocol rijlessen ongewijzigd ondanks stijgend aantal besmettingen

By 25 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het veiligheidsprotocol rijlessen voorziet niet in maatregelen om tien dagen quarantaine te voorkomen na een rijles met een door corona besmet persoon. VRB-voorzitter Jos van Zuylen zegt dat ‘verscherping van het protocol om deze situatie helemaal te voorkomen’ niet mogelijk is. 
De gevolgen van een rijles met een met corona besmet persoon zijn groot. Voor een instructeur betekent het tien dagen niet lessen en in heel veel gevallen betekent dat ook tien dagen geen inkomsten. Rijlessen vallen onder nauw contact, dat betekent dat je als instructeur het dringende advies krijgt om tien dagen quarantaine na een les met een besmette leerling. Voor dat advies maakt het niet uit of er in het voertuig een mondkapje is gedragen.

Hou je er wel aan

Het veiligheidsprotocol is door de brancheverenigingen opgesteld. Dankzij het document kreeg de rijschoolbranche toestemming om vanaf 11 mei weer te gaan lessen. Maar ook wie het veiligheidsprotocol rijlessen volledig volgt, komt in deze positie terecht. Voor de brancheverenigingen is het geen reden om het protocol te herzien. VRB-voorzitter Jos van Zuylen wijst erop dat er geen verdere verscherping mogelijk is om dit probleem te voorkomen.

“Uiteraard vinden wij het natuurlijk wel belangrijk, dat een ieder zich aan het huidige protocol houdt,” zegt Van Zuylen. Het quarantaine-advies wordt er niet mee voorkomen, maar de kans op besmetting, ziekte en daarmee langere uitval neemt wel af door het dragen van een mondkapje, goed luchten en andere hygiënische maatregelen.

Vragenlijst

In het protocol is een vragenlijst opgenomen die een instructeur voorafgaand aan de les aan de leerling kan stellen. Daar staat niet de vraag in of een leerling de afgelopen veertien dagen in een gebied met code oranje is geweest – een vraag die het CBR wel aan examenkandidaten stelt.

Tom Huyskens van Bovag laat weten dat de richtlijnen uit het protocol vooralsnog niet wijzigen. Over de quarantaineperiode zegt hij: “het is natuurlijk erg zuur voor degene die het betreft en vooral als het een eenmanszaak is. Helaas is het noodzakelijk om het virus te kunnen beteugelen en een tweede lockdown te voorkomen. Een rijschool met meerdere auto’s en instructeurs in loondienst, kan de leerlingen van de instructeur-in-quarantaine relatief eenvoudig een alternatief bieden.”

Bekijk hier het huidige veiligheidsprotocol.

Lees ook: 

The post Veiligheidsprotocol rijlessen ongewijzigd ondanks stijgend aantal besmettingen first appeared on RijschoolPro.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 19 Aug 2020 10:09:49 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply