Verkeersexamen op basisscholen uitgesteld

By 24 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland op de basisscholen is uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Jaarlijks doen 200.000 kinderen op 90 procent van de basisscholen mee met het examen. De geplande data van 30 maart, 31 maart en 2 april komen te vervallen. Zodra er meer duidelijkheid is over het verloop van het coronavirus maakt VVN nieuwe data bekend.

Het verkeersexamen bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Het theoretisch stuk zal in ieder geval niet eerder dan juni plaatsvinden, om scholen en kinderen voldoende voorbereidingstijd te geven. Het praktische examen wordt in Nederland door diverse partijen georganiseerd. VVN adviseert organisatoren om alle praktische verkeersexamens in de hele maand april te annuleren en, indien mogelijk, uit te stellen. Dit geldt ook voor de fietscontroles.

Oefenen

VVN kiest om alles in april te annuleren, omdat nu nog onduidelijk is wat er gaat gebeuren en omdat kinderen tijd moeten hebben om te oefenen als de scholen weer opstarten. ‘Zodra er duidelijkheid is wanneer de scholen weer volledig opgestart zijn, kan er een nieuwe datum worden geprikt’, laat VVN weten. Het is ook mogelijk om de praktische examens in september of oktober te plannen, aan het begin van het nieuwe schooljaar. Aan de deelnemende scholen wordt gevraagd alvast de route voor het praktische examen te delen met de ouders, zodat zij de route met de kinderen alvast kunnen oefenen.

Thuis aan de slag

Hoewel de verkeerslessen op school niet doorgaan kunnen de kinderen thuis prima aan de slag met verkeer. De lessen voor groepen 4 tot en met 8 zijn klaargezet op vvn.nl/verkeersles-thuis. Oefenen kan via examen.vvn.nl/oefenen.

Voor kinderen die thuis geen wifi hebben stelt KPN tijdelijk duizend routers ter beschikking, zodat zij alsnog online hun schoolwerk kunnen doen. Schoolbestuurders of -directeuren die wél school-devices voor de kinderen ter beschikking hebben en weten dat het bepaalde kinderen aan een internetverbinding thuis ontbreekt, kunnen hulp vinden via deze link.

Lees ook: 

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 23 Mar 2020 05:30:31 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply