Verlengen rijbewijs vaak moeilijk voor gedetacheerde militair

By 21 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Voor Nederlandse militairen in het buitenland is het vaak moeilijk hun burgerrijbewijs te verlengen als dat verloopt. Dat komt doordat ze niet staan ingeschreven in de gemeente van het land waar ze zijn gestationeerd, terwijl militairen zich bij vertrek wel moeten laten uitschrijven uit hun woonplaats in Nederland.
De Veteranenombudsman ontvangt geregeld klachten hierover van militairen die in de Europese Unie zijn gestationeerd. Ook gezinsleden die zijn meeverhuisd, hebben problemen met het verlengen van hun civiele rijbewijs, als dat tijdens hun verblijf in het buitenland verloopt. Ook kan volgens veteranenombudsman Reinier van Zutphen geen nieuw rijbewijs worden aangevraagd als er op het rijbewijs een categorie moet worden bijgeschreven.

Een door het ministerie van Defensie voorgestelde oplossing, waarbij de militair zich op het aanvraagformulier voordoet als iemand zonder vaste woon- of verblijfplaats, is een “oneigenlijke manier” om een rijbewijs te verlengen, aldus Van Zutphen. Hij heeft minister Ank Bijleveld gevraagd snel met een structurele oplossing te komen.

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Redactie
Publicatie datum: Tue, 14 Jul 2020 05:38:24 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply