Verplichte certificering voor rijscholen weer stapje dichterbij

By 13 oktober 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De uitkomst van de plannen van de Alliantie Samen Sterk lijkt een verplichte certificering voor de rijschoolbranche te worden. Dat valt te lezen in het verslag van een gesprek tussen de alliantie en minister Van Nieuwenhuizen.
Op 30 september stond de vervolgafspraak tussen de Alliantie en de minister op de agenda. In het verslag hiervan valt te lezen dat Van Nieuwenhuizen aan de slag wil met de aanbevelingen. Zo is afgesproken dat er een commissie vanuit de overheid wordt ingesteld die zich gaat bezighouden met een ‘verbeteringsslag in de breedste zin’. Deze commissie moet zich ook buigen over een certificering en keurmerk voor rijscholen. De commissie krijgt een onafhankelijke voorzitter, dus niet iemand uit de gelederen van de alliantie. Deze week moet duidelijk zijn wie deze voorzitter wordt.

De stakeholders dringen sterk aan op een certificeringstraject met een verplicht karakter. De Alliantie heeft zelf ook al de nodige stappen gezet om de verbeteringsslag in gang te zetten. Zo worden de kaders voor het certificeringstraject nu langzaam afgetekend. De voorwaarden waarom kwaliteitsrijscholen moeten voldoen, worden later waarschijnlijk ook in overleg met de nieuw te vormen commissie worden afgestemd. De eerste stappen moeten zijn gezet voor de verkiezingen van 2021.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 06 Oct 2020 07:14:10 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply