Video: rijles en examen kan vanaf nu zonder zijspiegels

By 11 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De opzetspiegels mogen van een lesvoertuig worden afgehaald. Het voertuig moet dan wel een ‘goedgekeurd zichtveldverbeterend systeem’ hebben. Het eerste examen zonder spiegels is ondertussen succesvol afgelegd. Bax Verkeersopleidingen en Don Opleidingen rijden met de Mercedes-Benz Actros zonder spiegels.
Een lesvoertuig hoeft geen extra binnen- of buitenspiegels meer te hebben voor de rijinstructeur of examinator. Het is een van de wijzigingen in het Reglement Rijbewijzen, sinds kort is spiegelloos lessen en examen doen toegestaan. Het CBR mag dan nog wel aanvullende eisen stellen. De wijziging geldt voor lesvoertuigen en examenvoertuigen in de categorieën B, C1, C, D1, D en E.

De eerste leerling die slaagde voor een spiegelloos examen deed dat op 4 augustus in de vrachtwagen via Bax Verkeersopleidingen. De rijschool heeft het verwijderen van de spiegels op video vastgelegd, zie onderaan dit bericht.

Voldoende zicht

Voor kandidaten was het al langer toegestaan om hiervan gebruik te maken tijdens het examen. Voor instructeurs en examinatoren was het nog verplicht om extra opzetspiegels te gebruiken. Die eis is nu komen te vervallen. Het is hierbij wel van belang dat het zicht voor de examinator voldoende is om het examen af te kunnen nemen. Als dat niet het geval is, kan een extra spiegel of spiegels worden gevraagd voor de examinator.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 06 Aug 2020 08:35:13 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply