Video: Verkeersschool Sjors laat zien dat afstand houden niet gaat in de lesauto

By 31 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Sjors Claessen van Verkeersschool Sjors en zijn zus Vera maakten een ludiek filmpje om te laten zien dat anderhalve meter afstand van elkaar houden in de lesauto moeilijk is. In de video testen ze zeven manieren uit om les te geven met minimaal anderhalve meter tussen leerling en rijinstructeur, met wisselende afloop. De rijschool staat vanwege de coronacrisis stil.

Meerijden in de kofferbak? Met de fiets achter de lesauto aan? Of misschien met een megafoon op een parkeerplaats oefenen? Rijinstructeurs Sjors en Vera van Verkeersschool Sjors maakten samen een video waarin ze de methodes uittesten. Vera speelt de leerling, Sjors de vindingrijke instructeur. Met de video willen ze alle leerlingen en collega’s laten weten dat rijles in de auto door de coronamaatregelen nu niet meer gaat. Ondertussen is lessen ook officieel niet meer toegestaan. De video eindigt met de boodschap: ‘Kandidaten, tot snel! Blijf gezond!’

Wachtlijst

De rijschool uit Beegden, vlak bij Roermond, bestaat nu negen jaar. Sjors is al zeventien jaar rijinstructeur, sinds zijn 23ste. Sinds twee jaar rijdt ook zus Vera voor de rijschool. “Al vanaf dat ik voor mezelf begon is het druk. Ik heb altijd een wachtlijst. En eigenlijk is dat met de komst van Vera niet minder geworden.”

Dat leerlingen graag bij de Limburgers lessen is volgens Sjors omdat er ruimte is voor persoonlijk contact en omdat het ook gezellig is in de auto. “We zorgen er voor dat leerlingen op hun gemak zijn en het autorijden op die manier goed en ook op een prettige manier onder de knie krijgen.” De rijschool heeft met name leerlingen vanuit de buurt. “Zo gaat dat in de regio, er is veel mond-tot-mond reclame.”

Even bezinken

Doordat de rijschool vanwege de uitbraak van het coronavirus stilstaat, zijn er ook geen inkomsten. Vera is nog tot halverwege april met bevallingsverlof (haar kindje heeft nog een klein figurantenrolletje in het filmpje), voor haar is het nog afwachten of de maatregelen tegen die tijd versoepeld zijn en of ze kan gaan rijden. Sjors: “Verder is het afwachten. Het moet ook nog even bezinken allemaal, hoor. Wellicht dat ik tijdelijk iets anders ga doen. Ik heb al wel bij de gemeente aangegeven dat ik kan rijden, bijvoorbeeld bij de ophaaldienst voor afval.”

Sjors heeft altijd rijles gegeven. Voordat hij instructeur werd, werkte hij nog even in het personenvervoer. “Ik informeerde vrijblijvend bij een rijschool hoe je instructeur kon worden. Een week later zat ik in de opleiding.” Als de maatregelen straks weer worden opgeheven, gaan zowel Sjors als Vera graag weer verder met de verkeersschool.

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 25 Mar 2020 15:15:36 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply