Voorlopig geen praktijkexamens trekker, directiechauffeur en binnenvaart

De praktijkexamens voor de trekker, directiechauffeur (DP1 en DP2) en binnenvaart zijn nog niet opgestart. Het wachten is op de uitkomst van het TNO-onderzoek naar maatregelen om in verband met het coronavirus veilig praktijkexamen te kunnen doen. Het CBR wil nog geen datum koppelen aan de herstart. 
Sinds 18 mei zijn de meeste praktijkexamens bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid weer opgestart. Dat geldt niet voor de trekker (T), directiechauffeur (DP1 en DP2) en een aantal examens binnenvaart.

Richtlijn

“Dat is omdat bij het praktijkexamen op de tractor de cabine echt heel klein is, je raakt elkaar aan, en gaat allebei door één deur,” laat een woordvoerster van het CBR weten. “En bij examen voor directiechauffeur zit je met drie mensen in de auto.” Volgens de RIVM-richtlijnen is het niet toegestaan om met meer dan twee mensen in de auto te zitten.

Dat het examen voor directiechauffeurs vanwege deze reden nog niet is opgestart is opvallend. Zo verzorgt het IBKI praktische begeleidingen en stagebeoordelingen en ook daar zitten meer dan twee personen in een voertuig. Het IBKI doet dit onder bepaalde voorwaarden en volgens een veiligheidsprotocol.

Leerlingen agrarische sector lopen vast

Het niet kunnen afleggen van het T-examen brengt leerlingen van de opleidingen Agrarisch Loonwerk, Groen en Cultuurtechniek in de problemen. Cumela, de brancheorganisatie voor groen, grond en infra luidt hierover de noodklok. Leerlingen die een leerwerktraject volgen hebben het T-rijbewijs nodig om aan de slag te gaan. Ook leerlingen die stage gaan lopen, hebben dit rijbewijs nodig. In totaal gaat om zo’n 800 tot 1000 leerlingen in het voortgezet beroepsonderwijs die zonder T-rijbewijs niet verder kunnen met hun opleiding, aldus Cumela.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 26 May 2020 07:50:47 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply