Wegen worden naar verwachting drukker ondanks corona

By 10 november 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Ondanks de coronacrisis wordt het naar verwachting drukker op de weg. In 2025 rijdt er tussen de 5 en 10 procent meer verkeer dan in 2019, afhankelijk van of de huidige dip in het verkeer dieper wordt of het weer aantrekt. Dat verwachten onderzoekers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Door corona is er nu minder verkeer, onder meer omdat veel mensen thuiswerken. De onderzoekers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) verwachten dat mensen dit ook de komende jaren gaan doen. Dat het verkeer desondanks toeneemt, komt vooral door de naar verwachting aantrekkende economie en de groeiende bevolking.

In het scenario van de kleinste groei staat men pas in 2025 weer net zo lang in de file als in 2019. Bij de grootste groei is dat in 2025 gemiddeld 20 procent langer. Eerder was de verwachte filedruk in 2025 nog flink hoger, maar dit valt waarschijnlijk lager uit omdat mensen vanwege het thuiswerken minder in de spits zullen rijden. Ook wordt het toegenomen verkeer deels opgevangen door extra asfalt.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar reed er gemiddeld 17 procent minder verkeer. Ook verloren weggebruikers in die periode gemiddeld 40 procent minder tijd door files.

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 05 Nov 2020 14:20:45 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply