Zaken groeiden Ferry Aalbregt in korte tijd boven het hoofd

Door een te snelle groei van zijn bedrijf in combinatie met de verhuizing afgelopen voorjaar naar Spanje heeft rijschoolhouder Ferry Aalbregt langzaam de greep op zijn verkeersschool verloren. Afgelopen week ontstond er een soort sneeuwbaleffect na een melding van een zakenpartner dat de rijschool in Zoetermeer failliet zou zijn. Daarna ontstond er zo veel commotie dat Aalbregt en zijn personeel noodgedwongen moesten vluchten en kwam er na vijf jaar een abrupt einde aan het bedrijf. Dat verklaart Aalbregt in een interview met Omroep West, die de rijschoolhouder wist op te sporen.

“We schamen ons kapot. Dat we niet waar hebben kunnen maken wat we al die tijd wel waar konden maken. Voor onszelf is het ook erg. Buiten dat ons bedrijf is omgevallen is ons leven dat ook”, zegt Aalbregt tegen Omroep West. Hij erkent dat hij fouten heeft gemaakt, maar “vieze spelletjes en onwaarheden” hebben ook een grote rol gespeeld.

Klachten en betalingsachterstanden

Vlak voor de rijschool omviel stuurde Aalbregt naar eigen zeggen 95 zelfstandige instructeurs aan in het hele land. Op kantoor waren er vijf mensen die de zaken regelde. Zelf gaf hij geen les, maar had alleen een coördinerende rol. Na zijn verhuizing naar Spanje afgelopen voorjaar begonnen de zaken mis te lopen, zegt de rijschoolhouder. Er kwamen veel klachten over rijinstructeurs, leerlingen haakten af, de instroom nam af en er ontstonden betalingsachterstanden. Om een faillissement te voorkomen wilde Aalbregt geld vrijmaken door bezittingen te verkopen en overleggen met onderaannemers en instructeurs over een reddingsplan. Dat is volgens hem allemaal niet meer gelukt omdat hij werd ingehaald door de actualiteit. Een van zijn zakenpartners stuurde dinsdagavond berichten de wereld in dat de verkeerschool failliet was.

Daarna kreeg Aalbregt zo veel bedreigingen, zoals onder meer kogels op de deurmat, dat hij samen met zijn gezin abrupt ondergedoken is. “En niet in een luxe villa in Spanje, zoals door verschillende media beweerd wordt.”
Miljoenen heeft hij met zijn rijschool nooit verdiend, aldus Aalbregt. Het getal van vierduizend leerlingen, dat hij zelf wel genoemd heeft, is volgens een eigen leven gaan leiden. Het zou niet gaan om het huidige aantal, maar om het totale aantal leerlingen in de afgelopen vijf jaar dat het bedrijf actief geweest is.

Alle ontstane problemen kan hij zelf nu niet meer oplossen, zegt de rijschoolhouder tegen Omroep West. “Het is nu aan de curator. Die gaat nu alles inzien.” Die opmerking is niet helemaal duidelijk. Een officieel faillissement is nog niet bekend, maar wellicht is dat wel aangevraagd.

Kamervragen

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk van de PvdA heeft vrijdag schriftelijk vragen gesteld aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu over de Zoetermeerse rijschool. Hij vraagt zich af of er geen wildgroei is aan rijscholen en zo ja, of daar wat aan gedaan moet worden. Ook wil hij van de minister weten waarom de aangenomen motie van zijn partijgenoot Attje Kuiken uit 2014 nog niet is uitgevoerd. Kuiken introduceerde daarin een overkoepelend kwaliteitskeurmerk en een klachtenmeldpunt voor de rijschoolbranche. Van Dijk verlangt van de minister dat die beide zaken er dit jaar nog komen. Daarnaast vraagt hij of Van Nieuwenhuizen bereid is extra eisen te stellen aan rijschoolhouders.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Yvonne Ton
Publicatie datum: Sat, 29 Jun 2019 14:15:55 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply