Zelfstandigenaftrek versneld afgebouwd

By 22 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het kabinet gaat vanaf 2021 de zelfstandigenaftrek versneld afbouwen. Het belastingvoordeel voor zzp’ers wordt de komende vijftien jaar in stappen van 110 euro afgebouwd tot 3.240 euro. Met ingang van dit jaar werd de aftrek al in stappen met ruim 2.000 euro verlaagd.
Door de zelfstandigenaftrek te verlagen moet het fiscale verschil tussen zzp’ers en werknemers kleiner worden. De overheid wil het aantrekkelijker maken voor werkgevers om vaste arbeidsplaatsen te bieden in plaats van het inhuren van flexibele krachten.

Gelijktrekken

In de miljoenennota valt te lezen dat de arbeidskosten voor zzp’ers relatief laag zijn, omdat de zelfstandigen meestal geen verplichte pensioenvoorziening of verzekering tegen arbeidsongeschiktheid hebben. Die lagere arbeidskosten zijn voor werkgevers reden om te kiezen voor het inhuren van een zzp’er.

Die vlieger gaat voor de rijschoolsector echter lang niet altijd op. Het overgrote deel van de rijschoolbranche is zelfstandige en voor medewerkers met een vast dienstverband is er vaak ook geen pensioenregeling. De arbeidskosten worden bepaald door het uurtarief wat de rijbewijsleerling afrekent.

Straf

Volgens belangenorganisatie Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) voelt de maatregel uit de miljoenennota als een straf voor ondernemerschap. “Het wordt een sobere Prinsjesdag voor zelfstandigen die het nu in de crisis veelal al zwaar hebben”, zegt PZO-directeur Margreet Drijvers. PZO is wel positief over de inzet op investeringen door het kabinet. “Dat is goed nieuws, ook voor zelfstandigen. Hierdoor blijven veel opdrachten voor zelfstandigen behouden.”

Koopkracht

Het afbouwen van de zelfstandigenaftrek en het naar voren halen van de verhoging van de arbeidskorting moeten doorwerken in de koopkracht. Dat gaat over de gemiddelde koopkracht en in de praktijk betekent dat niet dat iedereen erop vooruit gaat. Voor de zelfstandige rijschoolsector betekent de afbouw in de praktijk eerder een vermindering van de koopkracht.

Buffer

Het kabinet geeft tussen de regels door het advies om aan een buffer te werken. Zelfstandigen zijn gevoeliger voor economische schokken dan werknemers, omdat hun opdrachten vaak op korte termijn stopgezet of niet verlengd kunnen worden. De tarieven komen in slechte tijden onder druk te staan. En zzp’ers hebben vaak een beperkte financiële reserve. ‘Daar bevestigt de crisis de conclusie dat veel flexwerkers en zzp’ers een kwetsbare positie hebben. De huidige crisis laat zien dat buffers, zowel voor de overheid, huishoudens en bedrijven, belangrijk zijn om onverwachte klappen op te vangen.’

Wellicht is dit de tijd om het tarief voor een rijles te verhogen.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 16 Sep 2020 08:39:25 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply