8.903 rijscholen in Nederland, gros gevestigd in Zuid-Holland

By 3 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Op 1 januari 2020 telde Nederland 8.903 rijscholen. Veruit de meeste rijscholen zijn gevestigd in Zuid-Holland: 2.481. In Zeeland is het minste aantal rijopleiders te vinden, slechts 163. Meer dan driekwart van alle rijscholen is een eenmanszaak, alles bij elkaar zijn dat er 7.287. Vorig jaar startten 653 nieuwe ondernemers, terwijl 501 bedrijven ermee stopten. 

In Nederland zijn er 14.487 rijinstructeurs met een geldige WRM-pas en 8.903 rijscholen.RijschoolPro vroeg de statistieken op bij de Kamer van Koophandel.

Rijscholen per provincie

De spreiding van rijscholen over Nederland laat een interessant beeld zien. Verreweg de meeste ondernemingen zijn gevestigd in Zuid-Holland. In deze provincie zijn bij de Kamer van Koophandel 2.152 zelfstandige rijinstructeurs ingeschreven en 329 grotere rijscholen (mkb of groter). Het is bijna een derde van het totale aantal rijscholen in het land. Ook in Noord-Holland (1.515) en Noord-Brabant (1.109) is een concentratie van rijscholen te zien.

In Zeeland is het een stuk rustiger: de provincie heeft 163 inschrijvingen, waarvan 124 eenmanszaken. Ook in Drenthe (226), Groningen (263) en Flevoland (totaal 330) zijn er een stuk minder rijinstructeurs bekend.

Starters

Het register telt 653 nieuwe inschrijvingen voor rijscholen in 2019, tegenover 501 opheffingen. Zuid-Holland is ook de koploper als het gaat om het aantal starters: in totaal 219 rijscholen startten in deze provincie.

Opheffingen

Het totale aantal rijscholen blijft redelijk in balans. In totaal stopten 501 ondernemingen ermee vorig jaar.

Lees ook:

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 27 Feb 2020 06:00:56 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply