CBR plant 80.000 theorie- en praktijkexamens opnieuw in

In de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen bij het CBR opnieuw konden reserveren, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal, laat de organisatie weten. Door de coronacrisis zijn de wachttijden echter langer dan normaal. 
Het CBR neemt sinds woensdag 13 mei weer theorie-examens af en komende maandag wordt weer gestart met de praktijkexamens. Inmiddels hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan. Bij de praktijkexamens kunnen rijscholen voor hun kandidaten van wie het examen tot 6 mei is uitgesteld, als eerste een nieuw examen boeken. 

Volgens het CBR zijn vooraf maatregelen genomen om alle rijscholen en kandidaten een gelijke kans te geven om hun uitgestelde examens te kunnen reserveren. De organisatie zegt er alles aan te doen om overbelasting van de systemen tegen te gaan.

Capaciteit

Zo kunnen opleiders voorlopig alleen de uitgestelde praktijkexamens reserveren die in de periode van 16 maart tot 6 mei zijn uitgesteld. Deze examens worden in de komende 10 weken afgenomen. Rijscholen kunnen de examens stap voor stap reserveren. 

Het CBR laat weten dat sinds 13 mei in anderhalve dag tijd al meer dan 50 procent van deze examens opnieuw ingepland is in de komende 8 weken. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens op de overgebleven plekken of voor de periode daarna.

Minder kandidaten

Ook het aantal mensen dat tegelijkertijd MijnCBR kan bezoeken is beperkt. Dit betekent dat het langer kan duren tot de kandidaat of opleider een reservering kan maken, een Gezondheidsverklaring kan indienen of de rijschool kan machtigen. In alle examencentra moet aan strenge hygiënevoorschriften worden voldaan. Daardoor kunnen minder kandidaten tegelijkertijd in de examencentra aanwezig zijn.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Frank van de Ven
Publicatie datum: Fri, 15 May 2020 15:25:35 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply