CBR verscherpt opnieuw coronamaatregelen

By 18 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt, scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers. Het rijvaardigheidsbureau vraagt alle examenkandidaten en bezoekers die in een gebied met code oranje zijn geweest om het bezoek uit te stellen. Als de omstandigheden aanleiding daartoe geven, vraagt het CBR aan bezoekers om bij een locatie een mondkapje te dragen. 
Pas terug uit een code-oranjegebied? Dan geen examen, cursus, toets of rijtest. Kandidaten, klanten en opleiders die recent (dus korter dan twee weken) terug zijn uit gebied dat code oranje heeft, verzoekt het CBR met klem om niet te komen. Voor kandidaten die dat vooraf laten weten, wordt het examen uitgesteld. “In het belang van ons allemaal hopen we het hen hiermee gemakkelijker te maken”, schrijft het CBR. Ook worden opleiders die pas zijn teruggekomen uit een code oranjegebied nadrukkelijk gevraagd om niet naar het CBR te komen. Ook dan moet het examen of de toets worden uitgesteld.

De oproep om vooral niet te komen na een bezoek in een risicogebied geldt ook voor de deelnemers aan een cursus bij het CBR. Vanaf maandag 17 augustus wordt iedere bezoeker van een CBR-locatie gevraagd of hij onlangs in een code oranjegebied is geweest.

Maatregelen per locatie

Als de omstandigheden aanleiding geven, treft het CBR per examenlocatie aanvullende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht dragen van een mondkapje in een examencentrum. Het kan voorkomen dat niet op alle CBR-locaties dezelfde regels gelden. De aanvullende maatregelen worden steeds bekend gemaakt.

Luchten van het voertuig

Goed luchten van het examenvoertuig helpt tegen verspreiding van het virus. Voor het examen wordt het voertuig ten minste zeven minuten gelucht door ramen en/of portieren open te laten staan. Er mogen dan geen mensen in het voertuig zitten. Als het examenvoertuig niet goed gelucht is, kan de examinator besluiten om het examen niet door te laten gaan.

Annuleren van een examen

Annuleren vanwege coronaklachten of verblijf in een code oranjegebied kan vanaf nu alleen door de kandidaat zelf worden gedaan. Dat kan alleen als de examendatum niet verder dan drie weken later is (één week voor test en uitslag plus twee weken voor de quarantaine). Daarvoor nemen examenkandidaten contact op met de klantenservice. Het CBR neemt vervolgens contact op met de rijschool voor verdere afstemming.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 13 Aug 2020 07:46:12 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply