Coronacrisis: dit is de situatie voor rijscholen in Duitsland

By 24 maart 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De Duitse rijschoolbranche staat vanwege de coronacrisis grotendeels stil. Het is aan de Duitse deelstaten hoe ze alle maatregelen in het land doorvoeren. Inmiddels is het in elf van de zestien deelstaten verboden om theorielessen en rijles te geven. In de andere staten is het aan de ondernemer zelf om een besluit te nemen. 

Afgelopen maandag legde de federale regering in Duitsland een pakket maatregelen neer, het is aan de deelstaten hoe de maatregelen worden geïmplementeerd. Momenteel geldt dat rijscholen in elf lidstaten stilliggen. In de andere staten is het aan de ondernemer zelf welke maatregelen er worden genomen om het coronavirus in te dammen.

In deze staten wordt niet meer gereden: Baden-Württemberg, Noord-Rijnland-Westfalen, Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen, Hessen, Rijnland-Palts, Brandenburg, Beieren, Saksen-Anhalt, Mecklenburg-Voorpommeren en Saksen-Anhalt. “Helaas kunnen de federale staten in ons federale systeem totaal verschillende regels maken”, zegt Dieter Quentin, voorzitter van de Duitse branchevereniging BVF.

Roep om landelijk verbod

De stemming onder de rijinstructeurs in Duitsland is verdeeld, dat meldt het Duitse vakblad Fahrschule. Sommigen willen een officieel bevel dat alle rijscholen verbiedt nog te lessen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Anderen hebben economische zorgen omdat ze mogelijk enkele weken geen omzet kunnen genereren.

“De brancheverenigingen staan voortdurend in contact met de verantwoordelijke autoriteiten om financiële compensatie te genereren voor de betrokken rijscholen”, Quentin in Fahrschule.

Hoe lang de situatie in Duitsland duurt is net als in Nederland onduidelijk. In Baden-Württemberg geldt nu een afsluiting tot 15 juni 2020. Over het algemeen wordt verwacht dat scholen en kinderdagverblijven na de paasvakantie op 19 april de activiteiten hervatten.

Dit bericht is geüpdate. Op het moment van publiceren was rijles in zeven deelstaten verboden. Vrijdagavond 20 maart werd duidelijk dat het verbod geldt in elf staten. 

Lees ook: 

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 20 Mar 2020 09:24:03 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply