Dossier Verkeersschool Aalbregt: doorstart niet waarschijnlijk 

By 13 juli 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

“Er is geen reden voor optimisme”, stelt de curator over het faillissement van Verkeersschool Aalbregt. De activiteiten liggen stil. De woning van Aalbregt, de kantoorinventaris en alle lesauto’s en motoren worden verkocht. Niemand heeft zich nog gemeld voor een doorstart. Wat zijn de gevolgen en wat gebeurt er nu met de rijschool? 

Na allerlei geruchten over financiële moeilijkheden en een faillissement kwam op 2 juli het officiële bericht van de rechtbank dat Verkeersschool Aalbregt uit Zoetermeer failliet is. De rijschool is opgericht in 2014, je kon er terecht voor rijbewijs A en B. Aalbregt had zes werknemers in dienst en werkte daarnaast met zzp’ers als rijinstructeur. Zelf had hij vooral een coördinerende rol. De curator in het faillissement, Bruno Tideman van Cees Advocaten in Den Haag, onderzoekt nu de oorzaak van het faillissement en laat boekenonderzoek uitvoeren. Opmerkelijk: hij schenkt daarbij ook aandacht aan de rol van de geruchtenstroom in het faillissement. 

Geruchtenstroom 

De curator heeft het in een verklaring over ‘fake news’ voorafgaand aan het faillissement. Mogelijk hebben de geruchten gezorgd voor een sneeuwbaleffect. De daadwerkelijke oorzaak van het faillissement wordt nu onderzocht en de rol van de geruchtenstroom wordt daarin meegenomen. De curator zegt ‘niet over één nacht ijs’ te gaan en geeft aan dat het enige tijd kan duren voordat duidelijk is wat er nu precies aan de hand was bij de rijschool. 

De advocaat heeft inmiddels telefonisch gesproken met Ferry Aalbregt. Het kantoor verklaart: “De heer Aalbregt berust in het faillissement. Hij stelt zich coöperatief op en heeft tot nu toe alle gevraagde informatie verstrekt en medewerking verleend.”

Wat zijn de gevolgen? 

Er is sprake van een faillissement van een ‘natuurlijk persoon’, dat houdt in dat Ferry Aalbregt zowel zakelijk als persoonlijk alles kwijt is. De curator maakt al zijn bezittingen te gelde, zoals zijn woning, inboedel, alle lesauto’s, motoren, oldtimers en de kantoorinventaris. Waarschijnlijk wordt binnenkort alles via online veilinghuis Troostwijk verkocht. Het huis in Spanje is een huurwoning; hiervan is de huur opgezegd en wordt de inboedel verkocht. Bovendien is er een afkoelingsperiode van twee maanden ingelast. Dat betekent dat alle spullen die bij Aalbregt of de verkeersschool zijn en die van derden zijn, niet mogen worden opgehaald. Deze afkoelingsperiode is ingesteld zodat de curator de tijd heeft om de totale omvang van de boedel in kaart te krijgen. 

Wat gebeurt er met de verkeersschool? 

Hoeveel bedrijven en personen precies geld tegoed hebben van Verkeersschool Aalbregt is nog niet duidelijk. Dagelijks ontvangt de curator nog aanmeldingen en vorderingen. Tot nu toe hebben zich geen partijen gemeld die interesse hebben in een doorstart. Klanten van de rijschool die een lespakket hebben gekocht en nog lessen tegoed hebben, moeten rekening houden met de mogelijkheid  dat de rijschool deze lessen niet meer zal aanbieden. Leerlingen zijn vrij om over te stappen naar een andere rijschool naar keuze. 

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 08 Jul 2019 13:34:52 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply