‘Drugs in verkeer steeds groter probleem’

By 28 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Drugs in het verkeer zijn een steeds groter probleem. Dat zegt Paul Broer, landelijk projectleider Infrastructuur bij de politie. “Dat zien we aan de cijfers. 1.110 positieve testen alleen al afgelopen maand, dat is zorgelijk.” Hij pleit voor een voorlichtingscampagne.
Voor het rijden onder invloed van drugs of medicijnen (al dan niet in combinatie met alcohol) werden in het eerste half jaar van 2020 meer dan 5.800 bestuurders op de bon geslingerd. Dat aantal ligt, ondanks de coronaperiode waarin het relatief rustig was op de weg, ruim 16 procent hoger ten opzichte van de eerste zes maanden van 2019, toen er bijna 5.000 processen-verbaal werden opgemaakt.

Groot probleem

Paul Broer, landelijk projectleider Infrastructuur (onder meer verkeer) bij de politie noemt de aantallen zorgwekkend. “Het is een groot probleem, dat in alle lagen van de bevolking speelt. Niet alleen jongeren worden betrapt met drugs op achter het stuur, ook veertigers en vijftigers stappen onder invloed van verdovende middelen in de auto en brengen daarmee de verkeersveiligheid in gevaar.”

Onder meer aan de hand van speekseltesten – bijna 1.000 per maand – constateert de politie dat automobilisten met allerlei soorten drugs op de weg op gaan: van wiet en xtc-pillen tot coke, speed en lachgas. Met alle gevolgen van dien. “Weggebruikers die onder invloed zijn voelen zich vaak superieur, rijden roekeloos en herkennen de gevaren niet. Helaas zijn er regelmatig dodelijke ongevallen, waarbij drugs in het spel is”, vertelt Broer.

Voorlichting

Hij pleit dan ook voor een voorlichtingscampagne om automobilisten nog eens extra te wijzen op de gevaren van verdovende middelen. Alleen handhaven werkt volgens Broer niet. “Dit soort zaken kunnen gewoon niet in het verkeer. Je brengt niet alleen jezelf, maar ook andere verkeersdeelnemers in gevaar. Daar mag best wat extra aandacht voor komen. De cijfers liegen er niet om: de noodzaak is er.”

(ANP/RijschoolPro)

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 21 Jul 2020 09:06:19 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply