Duitse deelstaat Hessen verlaagt leeftijdsgrens AM-rijbewijs naar 15

By 1 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

In de Duitse deelstaat Hessen mag je vanaf 15 jaar op voor het AM-rijbewijs. De leeftijdsverlaging is ingevoerd om jongeren meer mobiliteitsopties te geven. De komende drie jaar wordt gekeken naar de impact van de leeftijdsverlaging op de verkeersveiligheid. Daarna gaat de leeftijdsgrens mogelijk landelijk en permanent naar beneden.
Eind juni verlaagde het kabinet de minimumleeftijd voor het behalen van een AM-rijbewijs in Hessen van 16 naar 15 jaar. Het rijbewijs AM is benodigd voor het besturen van een snorfiets, brommer, scooter of brommobiel. Kandidaten moeten een theorie- en praktijkexamen doen. In Nederland (en ook in de rest van Duitsland) geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

De verordening die de leeftijdsverlaging in de deelstaat regelt is half juli meteen al in werking getreden. Het valt te lezen in een persbericht van het Hessische Ministerie van Economie en Transport. Met het bromfietsrijbewijs vanaf 15 jaar maakt men een ‘extra mobiliteitsoptie’ mogelijk. De Minister van Transport, Tarek Al-Wazir, zegt dat dit een “bijdrage zou moeten zijn aan de kwaliteit van leven van jongeren, vooral in landelijke regio’s van Hessen.”

Drie jaar testen

Uit bezorgdheid over de veiligheid van jonge bromfietsers is de regeling nu beperkt tot drie jaar. Gedurende deze jaren wordt de impact van de leeftijdsverlaging onderzocht. Na de drie jaar wordt beslist of het bromfietsrijbewijs voor 15-jarigen iets blijvends en landelijks wordt.

Frank Dreier is voorzitter van de vereniging van Hessische rijinstructeurs. Hij zegt tegen het Duitse vakblad Fahrschule verheugd te zijn met het besluit. “Het is een beslissing waar we al lang op wachten. Ik denk dat het heel verstandig zou zijn om AM in eerste instantie te beperken tot drie jaar op 15-jarige leeftijd om de effecten op de verkeersveiligheid te onderzoeken. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze rijscholen de jonge kandidaten zodanig gewetensvol zullen opleiden dat de leeftijdsverlaging permanent wordt.”

Lees ook: 

The post Duitse deelstaat Hessen verlaagt leeftijdsgrens AM-rijbewijs naar 15 first appeared on RijschoolPro.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 31 Aug 2020 05:24:24 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply