Europese verkoop elektrische auto’s stijgt met 53 procent

By 8 september 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De verkoop van elektrische auto’s steeg in het tweede kwartaal met 53 procent tot ruim 129.000 auto’s. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA was dik 7 procent van de nieuwe auto’s die in het tweede kwartaal in de Europese Unie op kenteken werd gezet een elektrisch model. De accu-aandrijving was een jaar eerder nog goed voor 2,4 procent van alle nieuwe personenauto’s.
Verder was ook de plug-in hybride in trek. De stekkerauto zag de verkopen in de periode met 133 procent stijgen tot dik 66.000 auto’s. De hybride modellen bleven met een marktaandeel van bijna 10 procent het populairste alternatief voor de traditionele verbrandingsmotoren. Alternatieve brandstoffen zoals ethanol en lpg waren goed voor nog geen 2 procent.

De elektrische auto snoept marktaandeel af van onder meer diesels en benzine-auto’s. Toch is nog altijd ruim de helft (bijna 52 procent) van de nieuwe auto’s van dit laatste type, terwijl diesels goed zijn voor 29 procent. Verbrandingsmotoren zijn daarmee nog altijd goed voor 80 procent van de markt van nieuwe personenauto’s.

In Nederland zakte de verkoop van elektrische auto’s in het tweede kwartaal met 16 procent. Door de coronacrisis zijn autoverkopen sowieso ingezakt. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Nederland nagenoeg evenveel elektrische modellen verkocht als een jaar eerder.

(Bron: ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Michael Van Wijngaarden
Publicatie datum: Fri, 04 Sep 2020 07:16:49 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply