FAM-voorzitter Rutten: ‘verkeersveiligheid en vrije markt gaan niet samen’

By 4 februari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

2020 wordt het jaar van de waarheid, zei Ruud Rutten op de nieuwjaarsreceptie van branchevereniging FAM. “Nu wordt bepaald hoe de rijopleiding en het examen er straks uitzien. Ook de toekomst van de rijinstructeur moet een duidelijkere vorm krijgen.”

Ruud Rutten blikt in zijn toespraak terug op het afgelopen jaar. Ook haalt hij het initiatief ‘Samen Sterk’ aan, een branchebreed overleg waaruit half mei een manifest met verbeterpunten voor de rijschoolsector moet komen rollen. De borrel met aansluitend buffet van de branchevereniging werd goed bezocht door de leden.

Jonge FAM’ers

De voorzitter is trots op de groep jonge FAM’ers, de ontwikkeling van de groep noemt hij als een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar. “Ze groeien in hun rol”, zegt hij. Rutten geeft aan nog tot november 2020 voorzitter te blijven, daarna wordt hij dan toch echt opgevolgd. Wie de opvolger wordt is nog niet bekend. Rutten haalt het moment dat hij werd geridderd ook aan als hoogtepunt van 2019. “Dat is een enorme beloning, een kroon op mijn werk.”

Startdocument+

Rutten sprak in zijn toespraak uitgebreid over ‘Samen Sterk’. Momenteel wordt in een aantal werkgroepen gewerkt aan een toekomstplan voor de rijschoolsector. Vanuit die werkgroepen moet het Startdocument+ komen rollen, met daarin plannen voor de verbetering van de rijschoolbranche. In het manifest komen de rijopleiding, het examen en de toekomst van de instructeur aan bod. Over de inhoud heeft de voorzitter al wel wat te melden: “verkeersveiligheid en een vrije markt gaan niet samen.”

Misschien nog belangrijker dan het rondkrijgen van dat document is steun vanuit de branche. “Daar snakken we naar”, aldus Rutten. “Dit doen we voor alle rijscholen en -instructeur in Nederland. Niet alleen voor de kleine, de grote of de leden van een brancheorganisatie.”

Om de branche warm te laten lopen voor de inhoud van het Startdocument+ moet er allereerst helder worden uitgelegd wat die inhoud is. Dat wordt gedaan via een website en social media. “En we gaan het land in”, zegt Rutten. De website staat momenteel al in de steigers.

Overhandigen

Half mei moet het manifest worden overhandigd aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Rutten ziet het al voor zich. “Dan gaan we met z’n allen naar Den Haag en laten we zien wat er nodig is om de kwaliteit omhoog te tillen. We doen het voor een betere en veilige toekomst. ”

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Wed, 29 Jan 2020 10:42:37 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply