Hoe om te gaan met voorrangsvoertuigen in de rijles? 

De eerste sessie van de nieuwe WRM-bijscholing nummer 59 zit erop. ‘Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert’. De cursus telt voor twee dagdelen mee en behandelt hoe een bestuurder van een voorrangsvoertuig rijdt, wat het gewenste gedrag van andere weggebruikers is en hoe je dat aan de rijbewijsleerling overbrengt. 
Rijinstructeurs moeten iedere vijf jaar minimaal zes dagdelen theoriebijscholing volgen om hun WRM-certificaat geldig te houden. Deze bijscholing is gegeven bij de Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding. Wilbert van Beersum van VRO vertelt dat deze eerste cursus goed is verlopen. “De deelnemers geven aan verrast te zijn door alle kennis die ze opdoen. Wist je bijvoorbeeld dat bijna de helft van de weggebruikers de signalen van een voorrangsvoertuig niet hoort of ziet?” 

Stel je voor

Tijdens de rijlessen zal het niet vaak voorkomen dat een leerling te maken heeft met een voorrangsvoertuig. Van Beersum: “Maar je kunt de situatie wel aan leerlingen voorleggen. Wat moet je doen als er een ambulance achter je zit?” 

In de bijscholing komt een aantal vraagstukken aan bod, zoals de snelheden waarmee een voorrangsvoertuig kan rijden binnen of buiten de bebouwde kom of bij een kruising. Ook de verschillende tussen brandweer, politie en ambulance die met OGS rijden worden uitgelicht, evenals de wet- en regelgeving en de brancherichtlijnen. 

De volgende sessie van deze bijscholing staat voor 18 september op de agenda. 

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 03 Jul 2020 05:15:31 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply