Kamer onderzoekt dit jaar al problemen bij CBR

By 15 februari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De Tweede Kamer gaat onderzoeken wat er misgaat bij de ‘loketten’ waar de burger in contact komt met de overheid. De problemen bij het CBR, uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst worden nog dit jaar onder de loep genomen. De Kamer kijkt daarbij ook kijkt naar zijn eigen rol.

De Kamer wil inzicht krijgen in de oorzaken van de problemen, de manier waarop de Kamer wordt geïnformeerd en hoe hij zijn controlerende taak uitvoert. In de marathondebatten na Prinsjesdag vroeg CDA-voorman Pieter Heerma, gesteund door coalitiepartner de ChristenUnie, om zo’n onderzoek. In de troonrede sprak de regering uit dat deze organisaties het ‘gezicht van de overheid’ zijn. Mensen ‘mogen eenvoudigweg verwachten aan het overheidsloket goed te worden geholpen’. Het UWV, de fiscus en het CBR kampen met diverse problemen waardoor vaak juist kwetsbare burgers de dupe zijn.

Menselijke maat

Het doel is dat Tweede Kamerleden de uitvoerbaarheid van beleid niet uit het oog verliezen, en dat de ‘menselijke maat’ bij deze organisaties terugkeert. De oriëntatiefase van het onderzoek gaat in maart van start. In het najaar zullen onder meer hoorzittingen worden gehouden en het rapport moet over een goed jaar worden gepubliceerd.

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 12 Feb 2020 10:11:56 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply