Meerijden met examens vanaf 1 augustus weer verplicht voor instructeurs in opleiding

By 21 juli 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Wie rijinstructeur wil worden, moet als onderdeel van de praktijkstage meerijden met een tussentijdse toets of een rijexamen bij het CBR. Omdat het CBR meerijden niet toeliet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was de verplichting tijdelijk losgelaten. Het IBKI laat weten dat meerijden vanaf 1 augustus weer verplicht is, vanaf dan laat het CBR ook weer een derde persoon meerijden met tussentijdse toetsen. 
IBKI is de instantie die de lesbevoegdheid van rijinstructeurs regelt. Alle personen die hun stagepas, voor de categorie B, op of na 1 augustus 2020 ontvangen, moeten voor de afronding van hun opleiding meerijden met een tussentijdse toets of een praktijkexamen. Mochten de ontwikkelingen rondom het coronavirus daartoe aanleiding geven, kan bovenstaande worden herzien.

Door de coronamaatregelen die het CBR de afgelopen maanden had getroffen, was het bijwonen van een tussentijdse toets of een rijexamen bij het CBR door aspirant-rijinstructeurs niet mogelijk. In reactie hierop had IBKI besloten de verplichting tot het bijwonen van zo’n officiel examen op te schorten. Nu het CBR weer toestaat dat personen in opleiding een tussentijdse toets of rijexamen bijwonen, wordt deze verplichting weer van kracht.

Het bijwonen van een tussentijdse toets of rijexamen moet, als passief stage-uur op het stageportfolio worden vermeld. De gehele procedure is na te lezen op www.ibki.nl.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 16 Jul 2020 10:22:18 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply