Mondkapje of niet: na rijles met besmet persoon altijd in quarantaine

By 25 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Wat zijn de gevolgen als je rijles hebt gegeven aan een persoon die later besmet blijkt met het coronavirus? Rijlessen vallen onder nauw contact, je bent langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar. En dus: twee weken in (thuis)quarantaine. Het maakt niet uit of er tijdens de les voorzorgsmaatregelen zijn genomen zoals het dragen van een mondkapje. Vooralsnog is in quarantaine gaan niet verplicht, wel geldt een ‘dringend advies’.
De definitie van nauw contact in een coronacontext is dat je langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar bent geweest. Een rijles geldt als nauw contact. Wanneer er sprake is van een besmetting met het coronavirus, dan gaat de besmette persoon in isolatie. De GGD neemt vervolgens in het bron- en contactonderzoek contact op met de nauwe contacten. Zij krijgen het dringende advies om veertien dagen in quarantaine te gaan en af te wachten of zij ook besmet zijn geraakt.

Vanwege privacyredenen krijg je niet zomaar de naam door van degene die besmet is, die persoon moet zelf aangeven of hun naam mag worden gebruikt.

Mondkapje

Als je er zeker van bent dat het om iemand gaat bij wie je in de lesauto hebt gezeten, dan maakt het voor het quarantaine-advies niet uit of er voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van mondkapjes zijn genomen. Een woordvoerster van de RIVM legt uit dat dat is omdat de kwaliteit van mondkapjes sterk wisselt. Ook de GGD bevestigt dit. “Goede hygiënemaatregelen helpen zeker, maar zorgen er niet voor dat quarantaine-advies wordt aangepast”, aldus een woordvoerster van GGD Rotterdam-Rijnmond.

De boodschap blijft: twee weken binnen blijven en dus ook twee weken niet lessen.

Verplichting

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kondigde deze week aan quarantaine verplicht te willen stellen op straffe van een boete. Op dat plan is hij teruggekomen, eerst wil hij nog advies inwinnen bij het Outbreak Management Team over de noodzaak van de maatregel. Over ‘enkele weken’ wordt het onderwerp van verplichte quarantaine opnieuw besproken in de Tweede Kamer.

Vanwege de incubatietijd van het coronavirus worden veertien dagen quarantaine aangehouden. Mogelijk wordt die periode binnenkort verkort, omdat in de meeste gevallen met tien dagen al duidelijk is of besmetting heeft plaatsgevonden.

Lees ook: 

The post Mondkapje of niet: na rijles met besmet persoon altijd in quarantaine first appeared on RijschoolPro.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 14 Aug 2020 06:47:17 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply