Nascholing code 95 kan gewoon doorgaan

By 20 oktober 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De nascholingen voor code 95 bij verkeersscholen mogen voorlopig nog gewoon doorgaan. De nieuwe maatregelen die dinsdag door de overheid zijn afgekondigd vormen géén aanleiding om het aantal deelnemers dat aan de cursus deelneemt naar beneden bij te stellen. Praktijktrainingen mogen nog steeds met drie personen in het voertuig worden verzorgd en voor theoriecursussen blijft het deelnemersaantal uit het Raamwerk nascholingscursus leidend.
Het CBR wil benadrukken dat ‘we er alleen samen voor kunnen zorgen dat we ook in de toekomst ons beroep en de noodzakelijke nascholing kunnen blijven uitoefenen’.

Naleving

Wel blijft het onverminderd van belang dat iedereen zich houdt aan de RIVM richtlijnen en de maatregelen van de overheid. De anderhalve meter afstand blijft essentieel en er moeten voldoende maatregelen op het gebied van hygiëne zijn getroffen. Aanvullend wordt een mondkapjesplicht geïntroduceerd bij zowel praktijktrainingen als theoretische cursussen. Het CBR sluit hiermee aan bij maatregelen en afspraken die gelden voor het verzorgen van rijlessen en in het MBO en voortgezet onderwijs.

Om er met elkaar voor te zorgen dat de nascholing ook in de toekomst op een veilige en verantwoorde manier kan worden voortgezet, zal er door het CBR worden toegezien op naleving van de maatregelen. Dit betekent ook dat er op grond van het Raamwerk nascholingscursussen een sanctie kan worden opgelegd, bijvoorbeeld als er sprake is van een uitvoeringslocatie die onvoldoende ruimte biedt aan het aanwezige aantal cursisten.

Flexibiliteit

Normaliter geldt dat opgeknipte cursussen en cursussen met e-learning binnen tien kalenderdagen afgerond moeten zijn. Anticiperend op onder andere mogelijke capaciteitsproblemen bij opleidingsinstituten en ziekte van cursisten verlengt het CBR deze termijn: als het tweede dagdeel van een opgeknipte cursus of het afrondende, klassikale dagdeel van een e-learning cursus vóór 14 december 2020 is afgerond, tellen de gevolgde nascholingsuren mee.

(Foto: bandencontrole, code 95)

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 19 Oct 2020 08:57:42 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply