Pechtold bij talkshow Pauw over het CBR: ‘Ik heb geen juichverhaal’ 

By 12 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Alexander Pechtold is de nieuwe directeur van het CBR. Woensdagavond zat hij aan tafel bij talkshow Pauw om te praten over de problematiek van het rijvaardigheidsbureau. “De organisatie staat er slecht voor”, erkent hij. Hij roept mensen van wie het rijbewijs verloopt op vooral niet eerder dan vier maanden op voorhand te beginnen met de aanvraag. 

Presentator Jeroen Pauw schetst een beeld van de problematiek waar het CBR mee te kampen heeft. Lange wachttijden, mensen zonder rijbewijs, schrijnende gevallen, noodmaatregelen. Het is ‘nogal een probleem’, zegt Pauw. Pechtold reageert lacherig op de understatement van de presentator. Hij noemt het liever een ‘structurele uitdaging’. 

Stuwmeer 

“De organisatie staat er slecht voor”, zegt Pechtold. Hij is op 1 november aangetreden als nieuwe directeur. “Het is al meer dan een jaar een wanboel. Ik ben er nu een tijdje bij betrokken en zie dat het de collega’s dwarszit. We weten waar het probleem zit, voornamelijk in de ICT. En dan komt het stuwmeer van aanvragen erbij van alle 75-plussers die op tijd beginnen. Dan loopt het echt klem.” De directeur benadrukt nog maar eens dat de medewerker er écht mee zitten. 

Pechtold erkent dat mensen slachtoffer zijn van de fouten van de organisatie. “Er is licht aan de horizon, maar het gaat nog even duren.” Schrijnende gevallen krijgen voorrang, maar dat betekent ook dat andere zaken langer blijven liggen. De nieuwe directeur roept op om vooral niet eerder dan vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs te beginnen met de aanvraag. “Mede daardoor blijft het stuwmeer vollopen en dat vergroot de wachttijden alleen maar.” 

Problematiek 

Pechtold heeft zin in zijn nieuwe functie, hij noemt het ‘concreet werk’. “Het CBR is een dienstverlener. Je kunt nergens anders terecht voor dat roze kaartje. Ik vind het leuk, om juist nu het instituut in de problemen zit, dat de komende jaren aan te pakken.” 

De nieuwe directeur noemt een aantal punten op waar al verbetering in zit: meer artsen en teruglopende wachttijd bij de klantenservice. “Als ik hier volgend jaar weer aan tafel zit zijn de problemen voor een heel eind opgelost.” 

Overigens: Pechtold heeft vijf keer examen gedaan voordat hij zijn rijbewijs haalde.  

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 07 Nov 2019 08:27:58 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply