Praktijkboek ‘Rijles auto’ volledig vernieuwd 

By 10 september 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Het praktijkboek ‘Rijles auto’ van Smit Rijschoolservice is volledig vernieuwd. De uitgave is weer helemaal van nu, inclusief QR codes met bijbehorende 3D-animaties per onderwerp. Voorin het boek zit een les- en afsprakenkaart en achterin is een instructievorderingenkaart aangebracht. 

De nieuwe uitgave is meer dan een update van het boek ‘Rijles auto’. Smit Rijschoolservice maakt er een volledig pakket van met tekst, foto’s en QR-codes gekoppeld aan online 3D-animaties. De uitgave staat boordevol uitleg over de praktische kant van het autorijden, zodat de leerling elke les goed voorbereid kan instapppen.

De cirkel is rond

De instructeur werkt in de lesauto met het ‘Handboek voor de instructeur’ en met een tablet waarop hij verkeerssituaties kan uitleggen en 3D-animaties kan laten zien. De leerling heeft met ‘Rijles auto’ een boek in handen waarmee hij zich kan voorbereiden op de autorijles. In het boek staat een volledig overzicht van de rijprocedure die je onder de knie moet hebben om te kunnen slagen bij het CBR. 

QR-codes

Het hele boek zit vol met QR codes, die de overstap van papier naar online makkelijk maken. Je scant de code met de camera op je telefoon of tablet en komt direct uit bij de 3D-animaties. Op het scherm krijg je een 3D-animatie te zien met ingesproken teksten die de uitleg op papier ondersteunen. Bovendien is in elk boek een unieke code te vinden die de leerling zes maanden lang toegang geeft tot de complete online 3D-praktijkbegeleidingscursus. 

Wisselwerking 

Op het kantoor in Eindhoven vertellen Elt Smit en Alex Brown van Smit Rijschoolservice over het idee achter de nieuwe uitgave. “We wilden een update naar de huidige praktijk en we wilden een wisselwerking tussen animatie, tekst, beeld en papier”, legt Elt uit. Alex vult aan: “En daar zijn we goed in geslaagd.” 

De eerste uitgave van ‘Rijles auto’ kwam zo’n veertig jaar geleden uit. Sindsdien is het een begrip in de markt. “Dit gaat alleen over de praktijk. Het werd toentertijd nog uitgegeven door Uitgeverij Den Boer”, vertelt Elt. 

Verkoopauto’s  

De uitgave is voor leerlingen te verkrijgen via de rijschool. Alex vult aan: “En het is geschikt voor elke rijschool. Iedere leerling moet de behandelde stof onder de knie krijgen.” 

Smit is te bereiken via de eigen website en het kantoor in Eindhoven. Ook zijn er dagelijks drie vertegenwoordigers onderweg met een verkoopauto, die vind je bij de CBR oproepplaatsen. De agenda van de verkoopauto’s en wanneer ze bij welke vestiging van het CBR staan is te vinden op de site van Smit. 

“In onze bedrijfsnaam staat niet voor niets Rijschoolservice”, zegt Elt. “We bieden alles wat je als rijschool nodig hebt. Deze boeken, maar denk ook aan spiegels of een dakbord. Dit is geen branche waar van negen tot vijf wordt gewerkt, dat betekent dat wij ook flexibel zijn in onze tijden en beschikbaarheid.  

Compleet product 

Alex Brown is bij Smit de man achter de 3D-animaties. “Voor jongeren is het gebruiken van de codes gesneden koek. En de animaties die bij een uitleg horen maken het geheel visueel. Zo wordt de stof sneller opgenomen door de leerling.” 

Deze uitgave kan weer heel erg lang mee. Elt: “De verkeersregels of borden veranderen, maar kijktechnieken of hoe je je spiegels afstelt is niet aan verandering onderhevig. Dit is een heel compleet product.” Voor rijscholen die graag een eigen omslag willen, maakt Smit een speciale aanbieding. Hieronder een voorbeeld van een 3D-animatie.

Lees ook: Oprichter terug bij Smit Rijschoolservice: ‘Ik heb altijd heimwee gehad’

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Fri, 06 Sep 2019 06:00:29 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply