‘Recordaantal beginnende automobilisten krijgt strafpunten’

By 11 februari 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Een recordaantal beginnende bestuurders kreeg vorig jaar een strafpunt op het rijbewijs. In 2019 werden 6.169 strafpunten uitgedeeld, tegen 4.432 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie, opgevraagd door BNR Nieuwsradio.

Bij twee strafpunten moet een automobilist opnieuw examen doen bij het CBR. Strafpunten voor jonge bestuurder worden meestal gegeven om snelheidsovertredingen, bumperkleven en gevaarlijk rijgedrag.

Pakkans

Het CDA wil dat het instrument van de strafpunten effectiever kan worden ingezet. Voor Kamerlid Wytske Postma van het CDA is de pakkans nog altijd te laag. Het aantal strafpunten is weliswaar toegenomen, maar de cijfers op het gebied van handhaving en staandehouding zijn juist achteruit gegaan. De stijging van het aantal strafpunten komt omdat steeds meer politiemensen bekend raken met het puntensysteem en bij een bekeuring melding doen.

Puntenrijbewijs

Er is een verschil tussen het puntenrijbewijs en een beginnersrijbewijs. Het puntenrijbewijs geldt voor alle bestuurders en is een maatregel om rijden onder invloed tegen te gaan. Ook hier moet na twee strafpunten opnieuw rijexamen worden gedaan bij het CBR.

Het beginnersrijbewijs geldt de eerste vijf jaar na het behalen van het rijbewijs. In die periode kan de beginnende bestuurder strenger worden aangepakt bij verkeersovertredingen zoals te hard rijden, bumperkleven en ook rijden onder invloed.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 06 Feb 2020 09:06:58 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply