Rijden in het buitenland met verlengd rijbewijs toch mogelijk

By 3 december 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Wie onder de administratieve rijbewijsverlenging voor senioren valt en om ‘schrijnende redenen’ ook in het buitenland wil rijden, maakt aanspraak op een voorrangsbehandeling om alsnog een fysiek, nieuw rijbewijs te krijgen. 

Vanaf 1 december geldt er een administratieve verlenging voor het rijbewijs van 75-plussers. Daarmee wordt de werkdruk bij het CBR verlicht en hoeft een groep senioren niet te wachten op de verwerking van hun medisch dossier; zij mogen hun rijbewijs één jaar langer gebruiken. In de tussentijd hoopt het CBR de achterstand weg te werken.

Het administratief verlengde rijbewijs is echter niet geldig in het buitenland. Minister Cora van Nieuwenhuizen is bij het CBR nagegaan of er voor de groep die binnen de verlenging valt en die in bepaalde gevallen wél in het buitenland wil rijden een regeling kan worden getroffen. Die regeling komt er nu, maar alleen voor ‘schrijnende gevallen’. Dat valt te lezen in een brief van de minister aan de Eerste Kamer.

Schrijnende argumenten

De voorrangsbehandeling is er voor wachtende rijbewijsbezitters als er sprake is van een volgende schrijnende situatie:

  • De klant heeft een ernstig ziek familielid in het buitenland;
  • Er is een overlijdensgeval van een familielid in het buitenland;
  • De klant werkt in het buitenland;
  • Onvoorziene schrijnendheid vanwege (cumulatie van) andere factoren.

Dat betekent het volgende: als een rijbewijshouder een brief krijgt waarin het CBR aangeeft dat hij of zij behoort tot de doelgroep waarop de regeling van de administratieve verlenging van toepassing is, zal hij of zij vervolgens schriftelijk of telefonisch kunnen vragen om een voorrangsbehandeling vanwege een van bovenstaande argumenten. Het CBR zal dit beoordelen aan de hand van de bovenstaande criteria. Het totaal aantal voorrangsbehandelingen per maand bij het CBR is gelimiteerd, zodat de reguliere productie op peil blijft. Op dit moment schat het CBR in dat deze nieuwe doelgroep past binnen deze limiet.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 26 Nov 2019 12:37:30 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply