Rijden met bioptische telescoop mag voortaan ook in het donker

By 17 december 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Wie gebruik maakt van een bioptisch telescoopsysteem (BTS) mag voortaan ook ’s nachts autorijden. Wel moet er dan eerst een rijtest worden afgelegd om de rijgeschiktheid aan te tonen. Voorheen waren mensen die een BTS gebruiken beperkt tot rijden bij daglicht. 

Een bioptische telescoop is een kleine telescoop die op een brillenglas geplaatst wordt voor een beter zicht op afstand. Sinds 2009 is het in uitzonderingsgevallen toegestaan overdag een personenauto te besturen met behulp van een BTS. De vaste Commissie Rijgeschiktheid heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat nu geadviseerd over rijden met een BTS in het donker en beveelt aan om die beperking bij daglicht op te heffen. Voorwaarde is dan wel dat het CBR een individuele rijtest in het donker afneemt.

Individuele rijtest

Er zijn maar weinig mensen die gebruik maken van een BTS. Daarom benadrukt de vaste Commissie Rijgeschiktheid dat het onmogelijk is een wetenschappelijk verantwoorde uitspraak te doen over deze categorie bestuurders. Vandaar dat de individuele rijtest in het donker een voorwaarde is om ’s nachts met de telescoop te mogen rijden.

De Regeling eisen geschiktheid 2000 (REG2000) is afgelopen november aangepast. Deze regeling gaat over de rijgeschiktheid van mensen met een beperking. In de wijziging van november werd ook op opgenomen dat  mensen met autisme bepaalde medicatie mogen gebruiken achter het stuur.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Fri, 13 Dec 2019 06:22:38 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply