Rijschool Aalbregt na sluiting nu ook officieel failliet; doorstart onderzocht

Nadat Verkeersschool Aalbregt in Zoetermeer er vorige week na ernstige financiële problemen abrupt mee stopte, is het bedrijf nu ook failliet verklaard. Het faillissement is dinsdag uitgesproken door de rechtbank in Den Haag en een dag later is de uitspraak gepubliceerd op rechtspraak.nl. Er is een curator in Den Haag benoemd, die onder meer onderzoekt of er mogelijkheden zijn voor een doorstart van de activiteiten van de rijschool. Ook kijkt hij of er onderdelen verkocht kunnen worden.

Aalbregt had zes werknemers in dienst, zo blijkt uit een eerste bericht van curator Tideman van Cees Advocaten. Hun arbeidsovereenkomst wordt opgezegd vanwege het faillissement. Verder werkte de rijschool met zzp’ers als rijinstructeur. Een van de eerste taken van de curator is om alle schulden in kaart te brengen. Daarom roept hij schuldeisers op hun vorderingen schriftelijk bij het kantoor in te dienen. Ook gedupeerde leerlingen kunnen zich bij de curator melden.

Onderzoek oorzaak faillissement

Ook bekijkt Tideman of hij iets kan regelen voor de gedupeerde leerlingen, in samenwerking met andere rijscholen. Daarnaast zal de curator onderzoek doen naar de oorzaak van het faillissement en eventuele onregelmatigheden. Mogelijk wordt er op korte termijn een informatiebijeenkomst georganiseerd voor gedupeerden van de failliete rijschool.

De sluiting van de rijschool beheerste de afgelopen dagen alle media. Het bedrijf laat een spoor van gedupeerde leerlingen, rijinstructeurs en bedrijven waarmee het zakendeed achter. Om hoeveel leerlingen het precies gaat is niet helemaal duidelijk. Er werd aanvankelijk gesproken over vierduizend leerlingen, een aantal dat rijschoolhouder Ferry Aalbregt zelf een paar weken geleden nog genoemd heeft in gesprekken met zijn brancheorganisatie VRB. In een interview met Omroep West afgelopen weekend zei hij dat dat aantal niet klopte. Vierduizend zou het totale aantal leerlingen zijn van de afgelopen vijf jaar dat de rijschool heeft bestaan. Een deel daarvan heeft dus inmiddels allang een rijbewijs.

Demonstratie en petitie

Een groep van ongeveer honderd boze leerlingen en instructeurs, die allemaal nog geld van Aalbregt tegoed hebben, trok maandag naar Den Haag om bij de politiek aandacht te vragen voor hun zaak. Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA), die Kamervragen heeft gesteld over de problemen met de rijschool, stond hen te woord en nam hun eisen in ontvangst. Van Dijk wil onder meer dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur bekijkt of er geen extra eisen gesteld moeten worden aan rijscholen. Ook vroeg hij of de bewindsvrouw nu eindelijk werk wil maken van het kwaliteitskeurmerk en het klachtenmeldpunt waar de PvdA in een – aangenomen – motie al in 2014 om vroeg.

Eind vorige week startte een aantal gedupeerden een petitie, waarin eveneens gevraagd wordt om keurmerk vanuit de overheid en daarnaast een garantiefonds. Die petitie is inmiddels bijna 1.700 keer ondertekend. De politie ontving enkele honderden meldingen van mensen die benadeeld zijn door Aalbregt.

De rijschoolhouder zelf is ondergedoken. Hij zei in een verklaring op zijn site en in het interview met Omroep West dat hij van alle kanten bedreigd wordt. De politie riep iedereen op om op social media te stoppen met bedreigingen aan het adres van Aalbregt.

Afrijden

Deze week kunnen kandidaten die lessen volgden bij Aalbregt en rijexamen zouden doen, nog afrijden. Ze moeten dan wel zelf een lesauto regelen. De examens waren betaald. Na vrijdag is dat niet meer zo. Het CBR is bezig om alle ingeplande kandidaten te benaderen. In overleg wordt bepaald of een kandidaat zijn plek wil behouden of liever een andere afspraak wil maken. “Waar mogelijk helpen we kandidaten daarbij. Het examengeld moet dan nog wel betaald worden”, aldus het CBR. In totaal ging het om 300 gereserveerde examens sinds de sluiting van Verkeersschool Aalbregt.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Yvonne Ton
Publicatie datum: Wed, 03 Jul 2019 10:48:30 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply