Rijschool Loef komt met tweejarig traject om startende rijscholen te helpen

By 25 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Rijschool Loef uit Woudenberg heeft een tweejarig traject ontwikkeld om beginnende rijscholen een vliegende start te laten maken. De rijschool hoopt zo een springplank te zijn voor startende ondernemers. De nieuwelingen worden klaargestoomd om onder eigen naam een rijschool te openen.
Casper Loef (links op de foto) begon begon in 2009 als één van de jongste franchisenemers ooit in de rijschoolwereld. Een paar jaar later, in 2016, opende hij zijn eigen rijschool: Rijschool Loef. Casper vertelt: “essentieel vind ik altijd dat er een positieve sfeer hangt in de auto en dat mijn leerlingen door mijn wijze van coachen op een prettige manier vertrouwd raken met het voertuig. Als instructeur heb ik altijd respect voor mijn leerlingen, hoe lastig dat in sommige gevallen ook is. Ik probeer ze direct vanaf het begin mijn vertrouwen te geven. Het is immers een leeromgeving, waarin fouten gemaakt mogen worden.” Die aanpak zorgde voor een gestage groei van de rijschool.

De start van de eigen rijschool was meteen een start van een franchiseformule. Er wordt gewerkt wordt op pakketbasis. Zo kan gekozen worden voor een pakket van 20 of 30 uur, met of zonder theoriepakket. In 2018 breidde Casper zijn zaak uit met een eerste franchisenemer. Inmiddels is Loef meer dan ‘pur sang’ rijschoolhouder en franchisegever.

Traject

Met het tweejarige traject wil Casper andere starters een vliegende start als zelfstandig ondernemer bezorgen. Hij vindt dat kleinschaligheid juist voor kwaliteit in de rijschoolsector zorgt, dat is dan ook de insteek van zijn formule. Indien nodig wordt eerst gestart met een verplichte stageperiode van minimaal 40 uur (waarvan 35 uur actief en 5 uur passief), conform IBKI. Tijdens het tweejarig traject doorloopt Casper samen met de aankomende rijschoolhouders, in de vorm van een-op-eencoaching, alle stappen die nodig zijn om een volwaardig eigen bedrijf te kunnen openen in deze sector. Facetten die onder andere de revue zullen passeren zijn het daadwerkelijk lesgeven aan cursisten, het benodigde certificeringstraject, het opzetten van een theoriecursus, het opzetten en uitvoeren van een gedegen marketing- en communicatieplan en het inrichten van een administratieve organisatie.

Studiogast

Casper Loef schuift op 2 september aan als studiogast bij RijschoolProTV. Hij vertelt dan meer over de inhoud van het traject.

The post Rijschool Loef komt met tweejarig traject om startende rijscholen te helpen first appeared on RijschoolPro.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Tue, 18 Aug 2020 04:10:09 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply