Rijschool Traffix kiest een DAF XF450 voor rijopleiding en nascholing

By 10 november 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Rijschool Traffix, één van de elf Belgische rijscholen die is aangesloten bij Transport Academy, rijdt sinds kort met een nieuwe DAF XF450. De nieuwe vrachtwagen is onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst tussen de rijschool en DAF Trucks België. Rijschool Traffix mag zijn voortal ‘DAF Driving Training Partner’ noemen als het aankomt op chauffeurstrainingen. 

Om de van de DAF XF 450 een lesvoertuig te maken heeft de vrachtwagen een aantal aanpassingen ondergaan. Het exemplaar van Rijschool Traffix heeft een bakwagen chassis met een Super Space Cab. Het slaapbed in de cabine is vervangen door twee stoelen met veiligheidsgordels, er zijn extra zijruiten geïnstalleerd en de vrachtwagen heeft een extra bediening gekregen met rem- en gaspedaal. Het lesvoertuig is bovendien voorzien van een Orlac camerasysteem. Aerts Trucks uit Dendermonde leverde de vrachtwagen.

Optimale rijopleiding en nascholing

Olivier Uyttenhove is vlootbeheerder bij Rijschool Traffix en directeur van de Transport Academy. Hij vertelt: “wij hebben gekozen voor de grootste DAF-cabine omdat wij hiermee willen aansluiten bij de werkelijkheid. Als onze kandidaten later bij een werkgever terechtkomen die met zulke dergelijke voertuigen rijdt, is het belangrijk dat zij zich onmiddellijk vlot in het verkeer kunnen bewegen. Het is makkelijker om van een groot naar een kleiner voertuig om te schakelen dan omgekeerd. De truck is bovendien uitgerust met het DAF-Connect systeem dat een volledige analyse kan maken van het rijgedrag van de chauffeur: brandstofverbruik, gebruik van de rem- en gaspedaal en motorrem. Hierdoor kunnen onze lesgevers sneller en correcter inspelen op de fouten van de kandidaten en hen accurater bijsturen. Wij hebben trouwens een dubbele laadbodem over de volledige lengte van de laadvloer laten aanbrengen, boven de vaste lading die noodzakelijk is bij rijschoolvoertuigen. Dit om onze cursisten optimale leeromstandigheden aan te bieden voor de verplichte oefeningen van de opleiding vakbekwaamheid basiskwalificatie en onze opleidingen in het kader van lading zekeren.”

Code95

In het kader van de Europese richtlijn vakbekwaamheid zijn beroepschauffeurs verplicht om de vijf jaar een praktijktraining te volgen om hun attest van vakbekwaamheid te behouden. Rijschool Traffix zal dit voertuig inzetten voor zowel het behalen van het rijbewijs categorie C en vanzelfsprekend ook voor de praktijknascholingen Code 95. Door te kiezen voor een DAF-opleidingsvoertuig en dankzij de DAF gecertificeerde lesgevers bij Traffix kan deze vrachtwagen ook ingezet worden voor de specifieke DAF Eco Drive training die onder andere Aerts Trucks zijn klanten aanbiedt.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Frank van de Ven
Publicatie datum: Tue, 03 Nov 2020 14:00:26 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply