Ruud Rutten: gedwongen sluiting voor rijschoolbranche ligt op de loer

By 11 augustus 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

FAM-voorzitter Ruud Rutten houdt voor de rijschoolsector zijn hart vast wat betreft een tweede coronagolf. “De berichten en vooruitzichten die binnenkomen over het coronavirus zijn bijzonder verontrustend te noemen”, schrijft hij in een open brief naar RijschoolPro. Hij roept op vooral goed met de leerlingen te communiceren en ze te wijzen op hun verantwoordelijkheden. 
“We zijn nog geen drie maanden weer aan het werk na een negen weken durende lockdown die onze branche geteisterd en totaal overhoop heeft gegooid. Langzaam maar zeker kropen we weer terug naar ‘normaal’, voor zover je deze situatie als normaal kunt bestempelen. Maar we draaien weer. Er is volop werk, de agenda’s lopen over en er komt weer geld binnen.

Uiteraard moeten we roeien met de riemen die we hebben. Uiteraard lopen we nog steeds tegen beperkingen aan die het ons allemaal niet gemakkelijk maken. Ik denk aan de wachttijden bij zowel de theorie- als praktijkexamens. En alle protocollen waar we ons aan moeten houden. Zeker de spelregels omtrent het praktijkexamen zijn niet zoals wij dat gewend zijn en zoals wij willen werken. Het zij zo. We moeten hiermee leven en zullen ons moeten aanpassen aan de situatie. Hoe moeilijk het ook is, de komende maanden zullen weer veel begrip en aanpassingen van ons vergen.

Het virus slaat weer om zich heen. Nu nog in andere regio’s, maar wat staat ons te wachten na de vakanties? Wat als eenieder weer terug komt van vakantie? En dan met name uit risicogebieden met code oranje? Met name de jeugd komt terug uit deze gebieden zowel in het binnen als buiten land. Dit baart mij enorm zorgen en maakt me onrustig voor de toekomst.

Onze branche gaat mogelijk weer op slot

De verantwoordelijkheid die wij hebben naar onze medewerkers, kandidaten en examinatoren staat nu voorop. Mochten we hier niet alles aan doen om dit te voorkomen gaat ook onze branche mogelijk weer op slot. Nog erger, je zult maar besmet worden door iemand die net terug komt van vakantie en omdat hij zo nodig zijn rijbewijs wil halen voordat zijn nieuw studiejaar weer begint.

Buiten de gezondheidsgevaren vraag ik me hardop af of we een volgende gedwongen sluiting nog wel overleven als ondernemer? Kijk wat er gebeurt binnen bijvoorbeeld de horeca. Dit gun je niemand en is vreselijk voor deze ondernemers.

Blijf je aan de protocollen houden

Laten we als rijschoolbranche het goede voorbeeld geven en accepteren dat het zo is. Spreek je medewerkers aan als ze terugkomen van vakantie. Ondervraag je kandidaten en wijs ze op hun verantwoordelijkheden jegens anderen. Het gaat niet meer over een paar weken meer of minder. Blijf je aan de protocollen houden en informeer je kandidaten via je website, facebook of app. Terug uit een risicogebied of twijfel? Laat je testen en blijf nog minimaal twee weken uit de lesauto.

Ook dit kunnen we samen overwinnen.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Mon, 10 Aug 2020 13:20:52 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply