Het theorie examen

Gemiddeld slaagt minder dan de helft (!) van de kandidaten voor het theorie-examen. Er worden dus heel wat fouten gemaakt op het theorie-examen. Wij verzamelden voor jou de meest gemaakte fouten bij het CBR. Want van fouten kun je leren!

Weet wat je moet leren!
Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen: kennis & inzicht en gevaarherkenning. Het laatste onderdeel is voor velen het makkelijkst. Terwijl je juist hier de meeste fouten mag maken, namelijk 12. Op het onderdeel kennis & inzicht zijn slechts 5 fouten toegestaan. Gemiddeld worden hier iets meer dan 6 fouten gemaakt. Helaas nét teveel.

Beginnen aan je theorie

Wil jij voor of tijdens jouw rijlessen jouw theorie oefenen? En dat op geheel eigen wijze? Dat kan bij NXXT rijschool A van Putten. NXXT heeft voor de Franchise rijscholen een speciale theoriebox ontwikkelt die vrijwel inspeelt op elke leer methodiek. Of je nou liever uit een boek leert, of vanuit een online variant, dat is geheel aan jouw!

De theoriebox bestaat uit:

Het succesvolle autotheorieboek van Nederland (Vekabest)
Toegang tot de online omgeving van het CBR voor oefenvragen
20 actuele en complete oefenexamens
Slagingsgarantie (indien je niet direct slaagt krijg je van ons een herexamen)
Voor maar Prijs: € 69,95

Theoriebox Bestellen

Waarom autorijschool A van Putten

15 jaar ervaring
Bovengemiddeld slagingspercentage
Vrouwelijke rij instructeur
Gratis proefles, ook als je niet blijft rijden
Diverse rijles aanbiedingen
Standaard afname van de T.T.T
Geen wachttijd
Betaling in termijnen

Rijles aanbiedingen

Bij NXXT rijschool A van Putten profiteert u van dezelfde
autorijles aanbiedingen als die NXXT aanbiedt! Beginnen met
autorijlessen? Bekijk onze rijles aanbiedingen en prijzen!

Rijles aanbiedingen


Hoe vaak ben jij al op geweest? Hoeveel fout had jij de vorige keer? Er is veel geroezemoes in de wachtruimte van het CBR. Het theorie-examen zorgt voor klotsende oksels. Niet gek, want slechts de helft van de mensen slaagt binnen een jaar. Met deze tips ben jij goed voorbereid op je auto theorie!

Auto theorie tip #1 Bereid je retegoed voor op je theorie-examen! Echt héél goed!

Dit lijkt een open deur. En dat is het eigenlijk ook wel. Maar de eerste keer denken veel kandidaten ‘dit wordt een eitje’. Ondanks alle negatieve geluiden om hen heen, denken zij: Hoe moeilijk kan het zijn?! Een goede voorbereiding heeft twee voordelen:

  • Je weet meer. Logisch!
  • Je bent zelfverzekerder, waardoor je minder snel stress of een black out krijgt. Kassa!

Auto theorie tip #2 Bedenk van tevoren wanneer je het examen af wilt leggen

Deze auto theorie tip is erg belangrijk! Het vastzetten van een datum heeft als voordeel dat je naar de datum toe kunt werken. Zo kun je je leerwerk inplannen en relaxter leren.

Auto theorie tip #3 Begin!

Een goed begin is het halve werk, zeggen ze. Deze auto theorie tip is zeker waar! Begin met het lezen van je theorieboek, in tegenstelling tot wat velen doen: het maken van examens. Het maken van proefexamens is iets wat verderop in het leerproces komt.

Auto theorie tip #4 Neem de tijd en plan

Het auto theorieboek bestaat uit 25 (!) hoofdstukken. We raden je aan deze hoofdstukken in etappes te leren. Niemand, maar dan ook echt niemand, kan 25 hoofdstukken de avond van tevoren in zijn of haar hoofd stampen. Denk dus niet dat dat jou wel gaat lukken… Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het helpt om tussen het leren door iets voor jezelf te doen. Kijk na twee uur stampen een aflevering Netflix of ga een rondje hardlopen. Stay cool and relax!

Auto theorie tip #5 Bespreek je theorie met je instructeur

Veel leerlingen maken de fout om auto theorie en praktijk van elkaar te scheiden. Het leren voor je auto theorie is makkelijk direct toe te passen in de praktijk. Maak dit bespreekbaar met je instructeur. Of, pas deze tip toe op de fiets!

Auto theorie tip #6 Leer van fouten

Je theorie-examen halen is een hele opgave. Er worden heel wat fouten gemaakt op het auto theorie. Hier check je de meest gemaakte fouten tijdens het theorie-examen. Tip van menig moeder: Leer van fouten!

Auto theorie tip #7 De kracht van herhaling

Maak tijdens het leren een samenvatting of lees de gratis samenvatting van NXXT.

Auto theorie tip #8 Check je kennis met het maken van oefen theorie examens!

Heb je tip 1 tot en met 8 behandeld? Dan ben jij verzekerd van het auto theorie! Nog wat laatste tips voor een succesvol en stressvrij examen: slaap voldoende, eet genoeg en vergeet je ID of paspoort niet mee te nemen naar het CBR! 

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.