Tweede leerling in de lesauto toegestaan vanaf 1 juli, wel met mondkapje

By 30 juni 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Vanaf 1 juli is het weer toegestaan om met twee leerlingen in de lesauto te rijden, mits iedereen een mondkapje draagt. Het blijkt uit de nieuwste versoepelingen van de coronamaatregelen die woensdagavond 24 juni zijn aangekondigd door premier Rutte. 
Nederland gaat van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’, zoals de regering het omschrijft. Mensen met klachten moeten nog steeds thuis blijven, zoals waar mogelijk thuis werken ook nog steeds de bedoeling is. Handen wassen en anderhalve meter afstand bewaren blijven onverminderd van kracht. Net als het advies om drukke plekken te mijden en zo min mogelijk in de spits te reizen.

Maar er verandert dus ook veel per 1 juli. Er mag feitelijk steeds meer. Zo worden de regels voor bezoek aan winkels, musea en horeca flink versoepeld. Bij vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf is voor zowel activiteiten binnen als buiten geen maximum aantal personen meer van kracht.

Tweede leerling

Goed nieuws voor de rijschoolbranche, want vanaf juli kan er weer een tweede leerling meerijden in de auto. Wel moeten alle inzittenden dan een niet-medisch mondkapje dragen. Ook moet er nog steeds een gezondheidscheck plaatsvinden. In een privésituatie zijn de mondkapjes niet verplicht, maar wel in de lesauto, blijkt uit informatie van de Rijksoverheid.

Meerijden met examens

Of bij het examen dan straks ook de instructeur weer mee mag rijden, daar is het CBR nog over in beraad. Meer info moet later vandaag volgen. Het IBKI is ook nog in beraad over de coulance die zij momenteel verlenen aan stagiair instructeurs. Om de opleiding tot instructeur af te ronden, is het normaal gezien verplicht om mee te rijden met een examen of een tussentijdse toets bij het CBR.

Lees ook: 

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 25 Jun 2020 09:13:12 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply