Vaarexamens vol, niemand kan examen doen

By 5 november 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Tot het nieuwe jaar kan niemand in Nederland meer examen doen voor het vaarbewijs. Dat zegt Ben Ros, directeur van Vaarbewijsopleidingen (VBO). Vanwege de vele aanmeldingen is er geen enkele plek meer vrij. De afgelopen twee maanden zijn twee tot drie keer zoveel Klein Vaarbewijzen aangevraagd als normaal. Een vaarexamen wordt op locatie op een computer afgenomen.

De stop tot januari komt doordat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vanaf het nieuwe jaar over de vaarexamens voor kleine boten gaat. Ze zijn dan niet meer in handen van VAMEX, de instantie die de examens nu afneemt. Mensen zijn bang voor hogere kosten en moeilijkere examens en schrijven zich daarom nu nog snel in. In augustus zouden soms dagelijks maar liefst achthonderd examens afgenomen zijn.

Geen praktijkexamen

“Mensen zijn ook bang dat het CBR voor het eerst een praktijkexamen introduceert”, zegt Ros. “Dat maakt ze huiverig, maar ik geloof nooit dat het praktijkonderdeel er komt.” Ros zegt dat de overheid alles op een plek wil onderbrengen, en dat daarom alle vaarexamens straks onder het CBR vallen. Het Groot Vaarbewijs wordt al langere tijd bij het CBR afgenomen.

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af. Sinds 22 oktober is het mogelijk om de theorie-examens voor het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs II te reserveren via mijn.cbr.nl. Wie theorie-examen voor het vaarbewijs wil doen kan terecht op één van de 20 CBR-locaties. Sinds de 22ste kan ook het praktijkexamen CWO Groot Motorschip II gereserveerd worden via het aanvraagformulier op de website.

Lees ook: Recreatievaartexamens lopen voortaan via het CBR

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Wed, 30 Oct 2019 09:01:29 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply