Virtuele rijles? DRI-VR komt met een Thuiszitpakket

By 28 april 2020 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Virtual reality kan een uitkomst bieden om leerlingen ondanks het rijlesverbod verkeerssituaties te laten oefenen. Met een speciale bril van DRI-VR kunnen ze 360 graden om zich heenkijken en ‘levensechte verkeerservaringen’ opdoen. De leverancier komt in deze coronatijd met een Thuiszitpakket waarmee drie weken onbeperkt kan worden geoefend. 
Met de speciale bril van DRI-VR kan je vanuit je luie stoel rijlessen volgen. De leverancier zegt dat het is alsof je live in een verkeerssituatie zit, inclusief leerzame schrikmomenten. DRI-VR werkt momenteel al samen met verschillende rijscholen. Het Thuiszitpakket is ontwikkeld om zolang rijles verboden is, de leerlingen toch iets te kunnen bieden. Rijscholen die het aanbieden ontvangen een commissie.

Branchevereniging Bovag is voorstander van de virtuele lessen. Vanuit de klankbordgroep ‘vernieuwing afdeling Rijscholen’ waren er al plannen om virtual reality toe te voegen aan de rijopleiding, laat de branchevereniging op de eigen website weten. Vanwege de coronacrisis worden leden aangespoord versneld ermee aan de slag te gaan. 

Kijkgedrag

DRI-VR is al enige tijd op de markt met het originele Virtual Reality lespakket voor zes weken. Dit lespakket moet leerlingen versneld beter verkeersinzicht en gevaarherkenning bijbrengen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat Virtual Reality helpt bij het ontwikkelen van beter kijkgedrag. Concreet is er een kijkgedrag verbetering van 30 procent ten opzichte van leerlingen die niet getraind zijn met virtual reality, aldus DRI-VR.

Frank Hoornenborg van Bovag: “We willen rijscholen die kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, ondersteunen met deze nieuwe technologie om zich daarmee ook te onderscheiden in de markt. En tegelijk de marge op rijlessen significant vergroten.”

Op termijn is DRI-VR alleen beschikbaar voor Bovag rijscholen. Tot 30 augustus dit jaar is het Thuiszitpakket voor alle rijscholen beschikbaar.

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Thu, 23 Apr 2020 08:22:03 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply