VVN komt in Kinderboekenweek met uitgave over verkeersveiligheid 

By 8 oktober 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

Veilig Verkeer Nederland gaf verkeerskundig advies en leverde foto’s voor het kinderboek ‘Fiep in het Verkeer’ van Fiep Westendorp. Het boek verschijnt nu in de Kinderboekenweek, waarvan het thema ‘op reis’ is. “Met ‘Fiep in het verkeer’ maken kinderen op speelse wijze kennis met de wereld van het verkeer,” aldus minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. 

In een omschrijving van het boek valt te lezen dat het verkeer voor kleine kinderen een warboel lijkt van fietsen, bussen, trams en voetgangers, alles gaat kriskras door elkaar. Dankzij verkeersregels komt alles goed. “De bakfietser, de vrachtwagenchauffeur, de brandweerman en zelfs de blindengeleidehond weten precies wat de afspraken zijn.” In het boek vertellen al die figuren over hun avonturen onderweg. 

De Kinderboekenweek loopt van 2 tot en met 13 oktober, het thema is ‘op weg’. Het officiële geschenk van de week is het boek ‘Haaientanden’ van Anna Woltz, voor de allerkleinsten is er het prentenboek ‘André het astronautje op zoek naar Laika’ van André Kuipers en Natascha Stenvert. 

Vanaf vier jaar 

‘Fiep in het verkeer’ is volgens VVN een goed begin om kinderen vanaf een jaar of vier wegwijs te maken in het verkeer. De teksten zijn geschreven door Annemarie Terhell en Gioia Smid. 

Cécile Collast is educatiespecialist bij Veilig Verkeer Nederland. Zij zegt in een toelichting: “We wilden een boek maken dat vooral leuk is om samen te bekijken en te lezen door (groot)ouders en (klein)kinderen. Een boek dat de dialoog over verkeer, waar we ons elke dag in bewegen, stimuleert, maar vooral laat zien hoe leuk verkeer kan zijn. En dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met oefenen. De tekeningen van Fiep zijn prachtig en tijdloos. Het was een feestje om hieraan mee te werken.”

Verkeersthema 

VVN wil dat verkeerslessen een vast onderdeel worden van het curriculum in het basis- en voortgezet onderwijs, de organisatie pleit voor structurele verkeerseducatie. Het verkeer is voor Fiep Westendorp een regelmatig terugkerend thema. Vorig jaar vond in november de landelijke themaweek ‘Fiep in het verkeer’ plaats. Deze week werd georganiseerd door Fiep Amsterdam bv en uitgeverij Volt Kinderboeken, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. VVN maakte bij vijf kleurplaten een lesbrief over verkeerssituaties die voor kleuters belangrijk zijn. Toen stonden de boeken ‘Fiep op wielen’, ‘Met Fiep op de fiets’ en ‘De feestelijke Fiep-bus’ in de spotlights. 

Lees ook: 

Afbeelding: © Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Bron: Verkeerspro Auteur: Rieneke Kok Publicatie datum: Thu, 03 Oct 2019 05:30:44 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen. Autorijlessen Utrecht Stacaravan kopen Utrecht Nagelstudio de Meern Nagelstudio Woerden Nagelstudio Vleuten Nagelstudio Utrecht Online Marketingbureau Utrecht Rijschool Utrecht Tuinaanleg Utrecht Hovenier Utrecht

Leave a Reply