Zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd

By 3 september 2019 Nieuws, VerkeersPro No Comments

De zelfstandigenaftrek wordt vanaf volgend jaar verminderd. Dit voordeel voor zzp’ers gaat de komende tien jaar terug van 7.280 euro naar 5.000 euro.

Dat melden kringen rond het kabinet na berichtgeving van het FD. De aanpak van de zelfstandigenaftrek was ook al in het regeerakkoord afgesproken.

Het kabinet wil de regeling aanpakken om de fiscale verschillen tussen zzp’ers en werknemers in vaste dienst kleiner te maken. Met de aftrek hoeven zelfstandigen over de eerste 7280 euro die ze verdienen geen belasting te betalen. Daarvan kunnen ze dan pensioen opbouwen en verzekeringen betalen, was het idee, maar vakbonden zien het als een vorm van staatssteun voor zelfstandigen.

Lastenverlichting

Het geld dat vrijkomt door de verlaging van de zelfstandigenaftrek wordt gebruikt om de lastenverlichting voor burgers te betalen. Het kabinet wil daar 3 euro miljard voor uittrekken. Dit wordt verder betaald door de verlaging van het hoogste tarief van de vennootschapsbelasting een jaar uit te stellen. In 2021 gaat deze winstbelasting wel omlaag, maar minder dan gepland.

(ANP)

Bron: Verkeerspro
Auteur: Rieneke Kok
Publicatie datum: Wed, 28 Aug 2019 08:09:12 +0000

Waar geeft NXXT autorijschool A van Putten rijles

Autorijlessen Benschop, Autorijlessen Bilthoven, Autorijlessen Bodegraven, Autorijlessen Breukelen, Autorijlessen Bunnik, Autorijlessen De Bilt, Autorijlessen Driebruggen, Autorijlessen Gouda, Autorijlessen Haarzuilens, Autorijlessen Haastrecht, Autorijlessen Houten,Autorijlessen IJsselstein, Autorijlessen Kockengen, Autorijlessen Leidsche Rijn, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Maarssen, Autorijlessen Montfoort, Autorijlessen Moordrecht, Autorijlessen Nieuwegein, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Reeuwijk, Autorijlessen Linschoten, Autorijlessen Stolwijk, Autorijlessen Utrecht, Autorijlessen Vianen, Autorijlessen Vleuten, Autorijlessen Vreeswijk, Autorijlessen Waddinxveen, Autorijlessen Woerden, Autorijlessen Zeist, Autorijlessen Zuilen.

Autorijlessen Utrecht
Stacaravan kopen Utrecht
Nagelstudio de Meern
Nagelstudio Woerden
Nagelstudio Vleuten
Nagelstudio Utrecht
Online Marketingbureau Utrecht
Rijschool Utrecht
Tuinaanleg Utrecht
Hovenier Utrecht

Leave a Reply